Siirry suoraan sisältöön

SvenskaLaajuus (3 op)

Tunnus: YELRUOTS031

Osaamistavoitteet

Yleiset saamistavoitteet (3 op)
Opiskelija osaa viestiä ruotsin kielellä suullisesti ja kirjallisesti työelämän viestintätilanteissa. Opiskelija pystyy keskustelemaan omaan alaansa ja työpaikkaansa liittyvistä asioista ja kehittää oman alansa tietämystään ruotsinkielisen kirjallisuuden ja muun lähdemateriaalin avulla.
Opiskelija
- osaa kertoa itsestään, koulutuksestaan ja työkokemuksestaan.
- osaa kirjoittaa cv:n ja työhakemuksen ja selviää työnhakutilanteista.
- osaa kirjoittaa työelämään liittyviä viestejä (esim. sähköpostit ja liikekirjeet) ja selviytyy suullisissa viestintätilanteissa esim puhelinkeskustelut, yritysesittelyt ym
- hallitsee kohteliaisuusfraseologiaa ja small talkia
- tuntee alansa perusterminologiaa

Sisältö

Itsestä ja opinnoista kertominen
Työnhaku, cv, työhakemus, työhaastattelu
Esitystaidot (esim. oman alan yrityksen esittely)
Kohteliaisuusfraasit ja small talk
Kirjallinen ja suullinen viestintä työelämässä
Oman alan tekstien referointi ja tiivistelmät

Esitietovaatimukset

Edeltäviä opintoja ei tarvita.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija osaa käyttää viestinnässään yksinkertaisia rakenteita ja suppeaa sanastoa, mutta virheet haittaavat ymmärrettävyyttä. Hän ymmärtää hidasta ja selkeää puhetta ja helpohkoa ammattialan tekstiä. Hän selviää auttavasti ennakoitavissa työelämän tilanteissa. Ääntämisessä havaittavissa muiden kielten vaikutusta.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa käyttää viestinnässään perusrakenteita lähes virheettömästi ja ammattialan perussanastoa ymmärrettävästi. Hän selviytyy kohtalaisesti ennakoiduissa työelämän tilanteissa ja ääntää ymmärrettävästi.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa käyttää viestinnässään monipuolisia rakenteita ja laajaa ammattialan sanastoa lähes virheettömästi. Hän on aktiivinen ja selviytyy itsenäisesti ja sujuvasti työelämän kirjallisissa ja suullisissa tilanteissa. Ääntäminen on kohdekielenomaista.

Oppimateriaalit

- kirjallisuus ja opintojaksolla jaettava materiaali ilmoitetaan myöhemmin
- verkkomateriaali (Moodle ym)

Ilmoittautumisaika

11.11.2024 - 15.01.2025

Ajoitus

07.01.2025 - 23.02.2025

Laajuus

3 op

Virtuaaliosuus (op)

1 op

Yksikkö

SeAMK Bio- ja elintarviketekniikka sekä restonomi

Toimipiste

SeAMK Seinäjoki, Frami

Opetuskielet
  • Suomi
  • roo.sv
Tutkinto-ohjelma
  • Agrologi (AMK)
  • Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Opettaja
  • Ruotsi01 Nimeämätön
  • Erja Heikkilä
Opiskelijaryhmät
  • MBIELI24
    Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka, Monimuotototeutus

Tavoitteet

Yleiset saamistavoitteet (3 op)
Opiskelija osaa viestiä ruotsin kielellä suullisesti ja kirjallisesti työelämän viestintätilanteissa. Opiskelija pystyy keskustelemaan omaan alaansa ja työpaikkaansa liittyvistä asioista ja kehittää oman alansa tietämystään ruotsinkielisen kirjallisuuden ja muun lähdemateriaalin avulla.
Opiskelija
- osaa kertoa itsestään, koulutuksestaan ja työkokemuksestaan.
- osaa kirjoittaa cv:n ja työhakemuksen ja selviää työnhakutilanteista.
- osaa kirjoittaa työelämään liittyviä viestejä (esim. sähköpostit ja liikekirjeet) ja selviytyy suullisissa viestintätilanteissa esim puhelinkeskustelut, yritysesittelyt ym
- hallitsee kohteliaisuusfraseologiaa ja small talkia
- tuntee alansa perusterminologiaa

Sisältö

Itsestä ja opinnoista kertominen
Työnhaku, cv, työhakemus, työhaastattelu
Esitystaidot (esim. oman alan yrityksen esittely)
Kohteliaisuusfraasit ja small talk
Kirjallinen ja suullinen viestintä työelämässä
Oman alan tekstien referointi ja tiivistelmät

Oppimateriaalit

Opettajan laatima materiaali Moodlessa

Opetusmenetelmät

Kontaktiopetus, suulliset ja kirjalliset harjoitukset, itsenäinen Moodletyöskentely

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Lähtötasotesti, kirjallinen lopputentti TAI useampi sanastotestejä kurssin kuluessa, suullinen näyttö (esitykset)

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Suullinen ja kirjallinen näyttö, tentit (OT)

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

81 t.
Oppitunnit noin 20h

Lisätietoja opiskelijoille

Aktiivinen osallistuminen kontaktiopetukseen 80 % (min 50%)

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija osaa käyttää viestinnässään yksinkertaisia rakenteita ja suppeaa sanastoa, mutta virheet haittaavat ymmärrettävyyttä. Hän ymmärtää hidasta ja selkeää puhetta ja helpohkoa ammattialan tekstiä. Hän selviää auttavasti ennakoitavissa työelämän tilanteissa. Ääntämisessä havaittavissa muiden kielten vaikutusta.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa käyttää viestinnässään perusrakenteita lähes virheettömästi ja ammattialan perussanastoa ymmärrettävästi. Hän selviytyy kohtalaisesti ennakoiduissa työelämän tilanteissa ja ääntää ymmärrettävästi.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa käyttää viestinnässään monipuolisia rakenteita ja laajaa ammattialan sanastoa lähes virheettömästi. Hän on aktiivinen ja selviytyy itsenäisesti ja sujuvasti työelämän kirjallisissa ja suullisissa tilanteissa. Ääntäminen on kohdekielenomaista.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Arvioinnin perustana aktiivinen osallistuminen, suullisten ja kirjallisten tehtävien suorittaminen hyväksytysti, tentti /tentit, suullinen näyttö

Esitietovaatimukset

Edeltäviä opintoja ei tarvita.

Ilmoittautumisaika

22.04.2024 - 04.09.2024

Ajoitus

02.09.2024 - 03.11.2024

Laajuus

3 op

Virtuaaliosuus (op)

1 op

Yksikkö

SeAMK Bio- ja elintarviketekniikka sekä restonomi

Toimipiste

SeAMK Seinäjoki, Frami

Opetuskielet
  • Suomi
  • roo.sv
Tutkinto-ohjelma
  • Agrologi (AMK)
  • Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Opettaja
  • Erja Heikkilä
Opiskelijaryhmät
  • BIELI23
    Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka, Päivätoteutus

Tavoitteet

Yleiset saamistavoitteet (3 op)
Opiskelija osaa viestiä ruotsin kielellä suullisesti ja kirjallisesti työelämän viestintätilanteissa. Opiskelija pystyy keskustelemaan omaan alaansa ja työpaikkaansa liittyvistä asioista ja kehittää oman alansa tietämystään ruotsinkielisen kirjallisuuden ja muun lähdemateriaalin avulla.
Opiskelija
- osaa kertoa itsestään, koulutuksestaan ja työkokemuksestaan.
- osaa kirjoittaa cv:n ja työhakemuksen ja selviää työnhakutilanteista.
- osaa kirjoittaa työelämään liittyviä viestejä (esim. sähköpostit ja liikekirjeet) ja selviytyy suullisissa viestintätilanteissa esim puhelinkeskustelut, yritysesittelyt ym
- hallitsee kohteliaisuusfraseologiaa ja small talkia
- tuntee alansa perusterminologiaa

Sisältö

Itsestä ja opinnoista kertominen
Työnhaku, cv, työhakemus, työhaastattelu
Esitystaidot (esim. oman alan yrityksen esittely)
Kohteliaisuusfraasit ja small talk
Kirjallinen ja suullinen viestintä työelämässä
Oman alan tekstien referointi ja tiivistelmät

Oppimateriaalit

Aineisto Moodlessa

Opetusmenetelmät

Oppitunnit (hybridi), suulliset ja kirjalliset harjoitukset, itsenäinen Moodle-työskentely verkossa

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Lähtötasotesti, kirjallinen lopputentti TAI useampi sanastotestejä kurssin kuluessa, suullinen näyttö (esitykset)

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Osaamisen tunnistaminen (OT)

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

n 20 kontaktiopetusta/verkko-opetusta, muu kuormitus itsenäisiä Moodle-harjoituksia

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija osaa käyttää viestinnässään yksinkertaisia rakenteita ja suppeaa sanastoa, mutta virheet haittaavat ymmärrettävyyttä. Hän ymmärtää hidasta ja selkeää puhetta ja helpohkoa ammattialan tekstiä. Hän selviää auttavasti ennakoitavissa työelämän tilanteissa. Ääntämisessä havaittavissa muiden kielten vaikutusta.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa käyttää viestinnässään perusrakenteita lähes virheettömästi ja ammattialan perussanastoa ymmärrettävästi. Hän selviytyy kohtalaisesti ennakoiduissa työelämän tilanteissa ja ääntää ymmärrettävästi.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa käyttää viestinnässään monipuolisia rakenteita ja laajaa ammattialan sanastoa lähes virheettömästi. Hän on aktiivinen ja selviytyy itsenäisesti ja sujuvasti työelämän kirjallisissa ja suullisissa tilanteissa. Ääntäminen on kohdekielenomaista.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Arvioinnin perustana aktiivinen osallistuminen, suullisten ja kirjallisten tehtävien suorittaminen hyväksytysti, tentti /tentit, suullinen näyttö

Esitietovaatimukset

Edeltäviä opintoja ei tarvita.

Ilmoittautumisaika

17.04.2023 - 11.10.2023

Ajoitus

09.10.2023 - 17.12.2023

Laajuus

3 op

Virtuaaliosuus (op)

1.5 op

Yksikkö

SeAMK Bio- ja elintarviketekniikka sekä restonomi

Toimipiste

SeAMK Seinäjoki, Frami

Opetuskielet
  • Suomi
  • roo.sv
Tutkinto-ohjelma
  • Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Opettaja
  • Erja Heikkilä
Opiskelijaryhmät
  • BIELI22
    Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka

Tavoitteet

Yleiset saamistavoitteet (3 op)
Opiskelija osaa viestiä ruotsin kielellä suullisesti ja kirjallisesti työelämän viestintätilanteissa. Opiskelija pystyy keskustelemaan omaan alaansa ja työpaikkaansa liittyvistä asioista ja kehittää oman alansa tietämystään ruotsinkielisen kirjallisuuden ja muun lähdemateriaalin avulla.
Opiskelija
- osaa kertoa itsestään, koulutuksestaan ja työkokemuksestaan.
- osaa kirjoittaa cv:n ja työhakemuksen ja selviää työnhakutilanteista.
- osaa kirjoittaa työelämään liittyviä viestejä (esim. sähköpostit ja liikekirjeet) ja selviytyy suullisissa viestintätilanteissa esim puhelinkeskustelut, yritysesittelyt ym
- hallitsee kohteliaisuusfraseologiaa ja small talkia
- tuntee alansa perusterminologiaa

Sisältö

Itsestä ja opinnoista kertominen
Työnhaku, cv, työhakemus, työhaastattelu
Esitystaidot (esim. oman alan yrityksen esittely)
Kohteliaisuusfraasit ja small talk
Kirjallinen ja suullinen viestintä työelämässä
Oman alan tekstien referointi ja tiivistelmät

Oppimateriaalit

Aineisto Moodlessa

Opetusmenetelmät

Oppitunnit (hybridi), suulliset ja kirjalliset harjoitukset, itsenäinen Moodle-työskentely verkossa

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Lähtötasotesti, kirjallinen lopputentti TAI useampi sanastotestejä kurssin kuluessa, suullinen näyttö (esitykset)

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Osaamisen tunnistaminen (OT)

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

n 24h kontaktiopetusta/verkko-opetusta, muu kuormitus itsenäisiä Moodle-harjoituksia

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija osaa käyttää viestinnässään yksinkertaisia rakenteita ja suppeaa sanastoa, mutta virheet haittaavat ymmärrettävyyttä. Hän ymmärtää hidasta ja selkeää puhetta ja helpohkoa ammattialan tekstiä. Hän selviää auttavasti ennakoitavissa työelämän tilanteissa. Ääntämisessä havaittavissa muiden kielten vaikutusta.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa käyttää viestinnässään perusrakenteita lähes virheettömästi ja ammattialan perussanastoa ymmärrettävästi. Hän selviytyy kohtalaisesti ennakoiduissa työelämän tilanteissa ja ääntää ymmärrettävästi.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa käyttää viestinnässään monipuolisia rakenteita ja laajaa ammattialan sanastoa lähes virheettömästi. Hän on aktiivinen ja selviytyy itsenäisesti ja sujuvasti työelämän kirjallisissa ja suullisissa tilanteissa. Ääntäminen on kohdekielenomaista.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Arvioinnin perustana aktiivinen osallistuminen, suullisten ja kirjallisten tehtävien suorittaminen hyväksytysti, tentti /tentit, suullinen näyttö

Esitietovaatimukset

Edeltäviä opintoja ei tarvita.

Ilmoittautumisaika

14.11.2022 - 22.02.2023

Ajoitus

15.02.2023 - 14.05.2023

Laajuus

3 op

Yksikkö

SeAMK Bio- ja elintarviketekniikka sekä restonomi

Toimipiste

SeAMK Seinäjoki, Frami

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

16 - 30

Tutkinto-ohjelma
  • Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Opettaja
  • Erja Heikkilä
Opiskelijaryhmät
  • MBIELI22
    Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka, monimuotototeutus

Tavoitteet

Yleiset saamistavoitteet (3 op)
Opiskelija osaa viestiä ruotsin kielellä suullisesti ja kirjallisesti työelämän viestintätilanteissa. Opiskelija pystyy keskustelemaan omaan alaansa ja työpaikkaansa liittyvistä asioista ja kehittää oman alansa tietämystään ruotsinkielisen kirjallisuuden ja muun lähdemateriaalin avulla.
Opiskelija
- osaa kertoa itsestään, koulutuksestaan ja työkokemuksestaan.
- osaa kirjoittaa cv:n ja työhakemuksen ja selviää työnhakutilanteista.
- osaa kirjoittaa työelämään liittyviä viestejä (esim. sähköpostit ja liikekirjeet) ja selviytyy suullisissa viestintätilanteissa esim puhelinkeskustelut, yritysesittelyt ym
- hallitsee kohteliaisuusfraseologiaa ja small talkia
- tuntee alansa perusterminologiaa

Sisältö

Itsestä ja opinnoista kertominen
Työnhaku, cv, työhakemus, työhaastattelu
Esitystaidot (esim. oman alan yrityksen esittely)
Kohteliaisuusfraasit ja small talk
Kirjallinen ja suullinen viestintä työelämässä
Oman alan tekstien referointi ja tiivistelmät

Oppimateriaalit

Opettajan laatima materiaali

Opetusmenetelmät

Kontaktiopetus, suulliset ja kirjalliset harjoitukset, itsenäinen Moodletyöskentely

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Lähtötasotesti, kirjallinen lopputentti TAI useampi sanastotestejä kurssin kuluessa, suullinen näyttö (esitykset)

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Suullinen ja kirjallinen näyttö, tentit (OT)

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

81 t.

Lisätietoja opiskelijoille

Aktiivinen osallistuminen kontaktiopetukseen 80 %

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija osaa käyttää viestinnässään yksinkertaisia rakenteita ja suppeaa sanastoa, mutta virheet haittaavat ymmärrettävyyttä. Hän ymmärtää hidasta ja selkeää puhetta ja helpohkoa ammattialan tekstiä. Hän selviää auttavasti ennakoitavissa työelämän tilanteissa. Ääntämisessä havaittavissa muiden kielten vaikutusta.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa käyttää viestinnässään perusrakenteita lähes virheettömästi ja ammattialan perussanastoa ymmärrettävästi. Hän selviytyy kohtalaisesti ennakoiduissa työelämän tilanteissa ja ääntää ymmärrettävästi.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa käyttää viestinnässään monipuolisia rakenteita ja laajaa ammattialan sanastoa lähes virheettömästi. Hän on aktiivinen ja selviytyy itsenäisesti ja sujuvasti työelämän kirjallisissa ja suullisissa tilanteissa. Ääntäminen on kohdekielenomaista.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Arvioinnin perustana aktiivinen osallistuminen, suullisten ja kirjallisten tehtävien suorittaminen hyväksytysti, tentti /tentit, suullinen näyttö

Esitietovaatimukset

Edeltäviä opintoja ei tarvita.

Ilmoittautumisaika

16.04.2022 - 12.10.2022

Ajoitus

29.08.2022 - 18.12.2022

Laajuus

3 op

Virtuaaliosuus (op)

1 op

Yksikkö

SeAMK Bio- ja elintarviketekniikka sekä restonomi

Toimipiste

SeAMK Seinäjoki, Frami

Opetuskielet
  • Suomi
  • roo.sv
Tutkinto-ohjelma
  • Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Opettaja
  • Erja Heikkilä
Opiskelijaryhmät
  • BIELI21
    Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka

Tavoitteet

Yleiset saamistavoitteet (3 op)
Opiskelija osaa viestiä ruotsin kielellä suullisesti ja kirjallisesti työelämän viestintätilanteissa. Opiskelija pystyy keskustelemaan omaan alaansa ja työpaikkaansa liittyvistä asioista ja kehittää oman alansa tietämystään ruotsinkielisen kirjallisuuden ja muun lähdemateriaalin avulla.
Opiskelija
- osaa kertoa itsestään, koulutuksestaan ja työkokemuksestaan.
- osaa kirjoittaa cv:n ja työhakemuksen ja selviää työnhakutilanteista.
- osaa kirjoittaa työelämään liittyviä viestejä (esim. sähköpostit ja liikekirjeet) ja selviytyy suullisissa viestintätilanteissa esim puhelinkeskustelut, yritysesittelyt ym
- hallitsee kohteliaisuusfraseologiaa ja small talkia
- tuntee alansa perusterminologiaa

Sisältö

Itsestä ja opinnoista kertominen
Työnhaku, cv, työhakemus, työhaastattelu
Esitystaidot (esim. oman alan yrityksen esittely)
Kohteliaisuusfraasit ja small talk
Kirjallinen ja suullinen viestintä työelämässä
Oman alan tekstien referointi ja tiivistelmät

Oppimateriaalit

Opettajan ilmoittama materiaali

Opetusmenetelmät

Kontaktiopetus,suulliset ja kirjalliset harjoitukset, itsenäinen Moodletyöskentely

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Lähtötasotesti, kirjallinen lopputentti TAI useampi sanastotestejä kurssin kuluessa, suullinen näyttö (esitykset)

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Suullinen /kirjallinen näyttö, tentit (OT)

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

n 26 h kontaktiopetusta, muu kuormitus itsenäisiä Moodleharjoituksia

Lisätietoja opiskelijoille

Läsnäolo 80 %

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija osaa käyttää viestinnässään yksinkertaisia rakenteita ja suppeaa sanastoa, mutta virheet haittaavat ymmärrettävyyttä. Hän ymmärtää hidasta ja selkeää puhetta ja helpohkoa ammattialan tekstiä. Hän selviää auttavasti ennakoitavissa työelämän tilanteissa. Ääntämisessä havaittavissa muiden kielten vaikutusta.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa käyttää viestinnässään perusrakenteita lähes virheettömästi ja ammattialan perussanastoa ymmärrettävästi. Hän selviytyy kohtalaisesti ennakoiduissa työelämän tilanteissa ja ääntää ymmärrettävästi.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa käyttää viestinnässään monipuolisia rakenteita ja laajaa ammattialan sanastoa lähes virheettömästi. Hän on aktiivinen ja selviytyy itsenäisesti ja sujuvasti työelämän kirjallisissa ja suullisissa tilanteissa. Ääntäminen on kohdekielenomaista.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Arvioinnin perustana aktiivinen osallistuminen, suullisten ja kirjallisten tehtävien suorittaminen hyväksytysti, tentti /tentit, suullinen näyttö

Esitietovaatimukset

Edeltäviä opintoja ei tarvita.

Ilmoittautumisaika

19.04.2021 - 06.03.2022

Ajoitus

07.03.2022 - 15.05.2022

Laajuus

3 op

Virtuaaliosuus (op)

1 op

Yksikkö

SeAMK Ruoka

Toimipiste

SeAMK Seinäjoki, Frami

Opetuskielet
  • Suomi
  • roo.sv
Tutkinto-ohjelma
  • Agrologi (AMK)
  • Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Opettaja
  • Heli Simon
  • Sari Isokangas
Vastuuhenkilö

Eija Putula-Hautala

Opiskelijaryhmät
  • MBIELI21
    Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka, monimuotototeutus

Tavoitteet

Yleiset saamistavoitteet (3 op)
Opiskelija osaa viestiä ruotsin kielellä suullisesti ja kirjallisesti työelämän viestintätilanteissa. Opiskelija pystyy keskustelemaan omaan alaansa ja työpaikkaansa liittyvistä asioista ja kehittää oman alansa tietämystään ruotsinkielisen kirjallisuuden ja muun lähdemateriaalin avulla.
Opiskelija
- osaa kertoa itsestään, koulutuksestaan ja työkokemuksestaan.
- osaa kirjoittaa cv:n ja työhakemuksen ja selviää työnhakutilanteista.
- osaa kirjoittaa työelämään liittyviä viestejä (esim. sähköpostit ja liikekirjeet) ja selviytyy suullisissa viestintätilanteissa esim puhelinkeskustelut, yritysesittelyt ym
- hallitsee kohteliaisuusfraseologiaa ja small talkia
- tuntee alansa perusterminologiaa

Sisältö

Itsestä ja opinnoista kertominen
Työnhaku, cv, työhakemus, työhaastattelu
Esitystaidot (esim. oman alan yrityksen esittely)
Kohteliaisuusfraasit ja small talk
Kirjallinen ja suullinen viestintä työelämässä
Oman alan tekstien referointi ja tiivistelmät

Oppimateriaalit

Opettajan laatima materiaali

Opetusmenetelmät

Kontaktiopetus, suulliset ja kirjalliset harjoitukset, itsenäinen Moodletyöskentely

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Lähtötasotesti, kirjallinen lopputentti TAI useampi sanastotestejä kurssin kuluessa, suullinen näyttö (esitykset)

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Suullinen ja kirjallinen näyttö, tentit (OT)

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

81 t.

Lisätietoja opiskelijoille

Aktiivinen osallistuminen kontaktiopetukseen 80 %

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija osaa käyttää viestinnässään yksinkertaisia rakenteita ja suppeaa sanastoa, mutta virheet haittaavat ymmärrettävyyttä. Hän ymmärtää hidasta ja selkeää puhetta ja helpohkoa ammattialan tekstiä. Hän selviää auttavasti ennakoitavissa työelämän tilanteissa. Ääntämisessä havaittavissa muiden kielten vaikutusta.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa käyttää viestinnässään perusrakenteita lähes virheettömästi ja ammattialan perussanastoa ymmärrettävästi. Hän selviytyy kohtalaisesti ennakoiduissa työelämän tilanteissa ja ääntää ymmärrettävästi.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa käyttää viestinnässään monipuolisia rakenteita ja laajaa ammattialan sanastoa lähes virheettömästi. Hän on aktiivinen ja selviytyy itsenäisesti ja sujuvasti työelämän kirjallisissa ja suullisissa tilanteissa. Ääntäminen on kohdekielenomaista.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Arvioinnin perustana aktiivinen osallistuminen, suullisten ja kirjallisten tehtävien suorittaminen hyväksytysti, tentti /tentit, suullinen näyttö

Esitietovaatimukset

Edeltäviä opintoja ei tarvita.