Siirry suoraan sisältöön

OhjelmistoprojektiLaajuus (6 op)

Tunnus: KL00DK45

Osaamistavoitteet

Opiskelja osaa suunnitella ja toteuttaa ohjelmistosovelluksen asiakkaan tarpeiden mukaisesti. Opiskelija osaa hyödyntää ohjelmistotuotannon menetelmiä ohjelmistoprojektin suunnittelussa ja toteutuksessa. Opiskelija tuntee projektinhallinnan ja projektimaisen työn perusteet sekä osaa soveltaa oppimaansa ohjelmistoprojektissa. Opiskelija osaa etsiä tietoa uusista teknologioista verkosta ja hyödyntää tätä tietoa omassa työssään. Opiskelija kykenee sekä itsenäiseen työhön että ryhmätyöskentelyyn.

Sisältö

Opiskelijat suunnittelevat ja toteuttavat ohjelmistoprojektin, jonka aihe saadaan yrityksestä. Vaihtoehtoisesti projektin aihe voi liittyä SeAMKin tutkimus- tai kehityshankkeeseen. Projektissa selvitetään ensin asiakkaan tarpeet, jonka jälkeen alkaa projektin suunnittelu. Ohjelmistoprojekti tehdään useimmiten ryhmätyönä.

Opintojakson aikana opiskellaan myös projektitoiminnan perusteet:
- projektin vaiheet ja prosessi
- projektisuunnitelma (aika-, resurssi- ja kustannussuunnittelu)
- projektiorganisaatio ja sidosryhmät
- projektin muutokset, riskit ja ongelmat
- projektiviestintä ja raportointi
- projektin päättäminen

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelja osaa suunnitella ja toteuttaa yksinkertaisen ohjelmistosovelluksen. Opiskelija osaa hyödyntää ohjelmistotuotannon menetelmiä ohjelmistoprojektin suunnittelussa ja toteutuksessa. Opiskelija tuntee projektinhallinnan perusteet. Opiskelija kykenee sekä itsenäiseen työhön että ryhmätyöskentelyyn.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelja osaa suunnitella ja toteuttaa ohjelmistosovelluksen asiakkaan tarpeiden mukaisesti. Opiskelija osaa hyödyntää ohjelmistotuotannon menetelmiä ohjelmistoprojektin suunnittelussa ja toteutuksessa. Opiskelija tuntee projektinhallinnan perusteet hyvin ja osaa laatia projektisuunnitelman. Opiskelija osaa etsiä tietoa uusista teknologioista verkosta ja hyödyntää tätä tietoa omassa työssään. Opiskelija kykenee sekä itsenäiseen työhön että ryhmätyöskentelyyn.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelja osaa suunnitella ja toteuttaa ohjelmistosovelluksen asiakkaan tarpeiden mukaisesti. Opiskelija osaa hyödyntää ohjelmistotuotannon menetelmiä ohjelmistoprojektin suunnittelussa ja toteutuksessa. Opiskelija tuntee projektinhallinnan perusteet hyvin ja osaa laatia projektisuunnitelman. Opiskelija osaa perehtyä uusiin projektissa tarvittaviin teknologiohin ja hyödyntää niitä projektissaan. Opiskelija kykenee sekä itsenäiseen työhön että ryhmätyöskentelyyn.

Oppimateriaalit

Jokin projektinhallinnan perusteet sisältävä oppikirja sekä Projektin Johdon pätevyys 3.0 ( http://www.pry.fi/UserFiles/33fa4818-2dbf-44aa-a497-0e74914327b1/Web/IPMA-sertifiointi/ENG/PMAF_NCB_3.0_v1.3.pdf ) Esimerkkejä mainitut perusteet sisältävistä kirjoista: - Pelin, R. (2011). Projektihallinnan käsikirja. (7. painos). Keuruu: Otava. - Kettunen, S. (2009). Onnistu projektissa. (2. painos). WSOYpro. - Artto, K., Martinsuo, M., Kujala, J. (2011). Projektiliiketoiminta. (3. painos) (löytyy myös netistä) - Ruuska, K. (2012). Pidä projekti hallinnassa. (7. painos).