Ruokapalvelujen tuottaminen (12op)
Toteutuksen tunnus: CA00BI44-3004
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 15.04.2018 - 07.10.2018
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 27.08.2018 - 07.04.2019
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 12 op
- Lähiosuus
- 12 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Opetuskielet
- suomi
- Koulutus
- Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut
- Opettajat
- Paula Juurakko
- Eija Putula-Hautala
- Eliisa Ylinen
- Mari Kinnunen
- Vastuuopettaja
- Eliisa Ylinen
- Opintojakso
- CA00BI44
Tavoitteet
- Opiskelija osaa tuottaa henkilöstöravintola- ja ravintolapalvelujen palvelukonseptien mukaisia ruoka- ja asiakaspalveluja. Opiskelija osaa toimia erilaisissa tuotanto- ja palveluprosesseissa. Opiskelija osaa soveltaa ruokapalvelujen turvallisuuteen, terveellisyyteen, taloudellisuuteen ja elämyksellisyyteen liittyvää osaamistaan palvelu- ja oppimisympäristöissä. Opiskelija hallitsee hyvät hygieeniset käytäntötavat ja ottaa vastuuta elintarvike- ja ravintolatilojen työympäristön puhtaanapidosta ja viihtyvyydestä ympäristöä säästäviä ja kestävää kehitystä tukevia valintoja käyttäen.
Sisältö
- Ravintolapalvelujen tuottaminen toimintaympäristöissä
- Elintarviketuntemus
- Erityisruokavaliot
Oppimateriaalit
Lampi R., Laurila A. & Pekkala M-L. 2009. Ruokapalvelut työnä. Helsinki: WSOY.
Lehtinen M., Peltonen H. & Talvinen P. 2007. Ruoanvalmistuksen käsikirja. Helsinki: WSOY.
Mauno S. & Lipre E. 2005. Älykäs kokki ammattikeittiössä. Helsinki: WSOY.
Mauno,S. & Lipre E. 2008. Taitava kokki ammattikeittiössä. Helsinki: WSOY.
Määttälä S., Nuuttila J. & Saranpää T. 2008. Juhlapalvelu, suunnittele ja toteuta. Helsinki: WSOY.
Ravitsemushoito. Suositus sairaaloihin, terveyskeskuksiin, palvelu- ja hoitokoteihin sekä kuntoutuskeskuksiin. 2010. Helsinki: Edita Publishing Oy.
Taskinen T. 2007. Ammattikeittiön ruokatuotantoprosessit. Mikkeli: Mikkelin ammattikorkeakoulun tutkimuksia ja raportteja.
Opetusmenetelmät
Luennot ja harjoitukset ja ravintolapalvelujen tuottaminen palvelu- ja oppimisympäristöissä.
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
Opintojaksoon sisältyy 2 viikon työssäoppimisjakso suurtalouskeittiössä.
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Osaa ohjatusti tuottaa eri palvelukonseptien mukaisia ruoka- ja asiakaspalveluja
Osaa ohjatusti toimia joissakin tuotanto- ja palveluprosesseissa
Opiskelija tunnistaa ruokapalvelujen turvallisuuteen, terveellisyyteen, taloudellisuuteen ja elämyksellisyyteen liittyvää perusosaamista erilaisissa palvelu- ja oppimisympäristöissä
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Osaa tuottaa eri palvelukonseptien mukaisia ruoka- ja asiakaspalveluja
Osaa toimia erilaisissa tuotanto- ja palveluprosesseissa
Opiskelija osaa käyttää ruokapalvelujen turvallisuuteen, terveellisyyteen, taloudellisuuteen ja elämyksellisyyteen liittyvää tietoa palvelu- ja oppimisympäristöissä
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Osaa tuottaa ja ratkaista eri palvelukonseptien mukaisia ruoka- ja asiakaspalvelutilanteita
Osaa toimia itsenäisesti erilaisissa tuotanto- ja palveluprosesseissa
Opiskelija osaa soveltaa ruokapalvelujen turvallisuuteen, terveellisyyteen, taloudellisuuteen ja elämyksellisyyteen liittyvää osaamistaan palvelu- ja oppimisympäristöissä
Esitietovaatimukset
Edeltäviä opintoja ei tarvita