Ruokaketjun vastuullisuus (5op)
Toteutuksen tunnus: YE00BI09-3006
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 15.04.2018 - 31.01.2019
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 07.01.2019 - 10.03.2019
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Opetuskielet
- suomi
- Koulutus
- Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
- Agrologi (AMK)
- Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut
- Opettajat
- Anu Latva-Reinikka
- Jarmo Alarinta
- Anna Tall
- Eija Putula-Hautala
- Kirta Nieminen
- Teija Rönkä
- Terhi Junkkari
- Opintojakso
- YE00BI09
Tavoitteet
Opiskelija tuntee ruokaketjun vastuullisuuden eri ulottuvuudet: ympäristövastuullisuus, tuoteturvallisuus, ravitsemus, työhyvinvointi, eläinten hyvinvointi, taloudellinen vastuu ja paikallisuus.
Sisältö
- Ruokaketjun vastuullisuuden merkitys globaalissa maailmassa
- Ruokaketjun ympäristövastuullisuus
- Ruokaketjun tuoteturvallisuus ja jäljitettävyys
- Ravitsemussuositukset laadun ja vastuullisuuden ohjaajana
- Työhyvinvoinnin eri ulottuvuudet vastuullisessa ruokaketjussa
- Eläinten hyvinvointi
- Taloudellinen vastuu ja paikallisuus
Opetusmenetelmät
Luennot, harjoitukset, oppimispäiväkirja
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Opiskelijan työmäärä 133,5h, josta lähiopetusta noin 45 h.
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Opintojakso arvioidaan hyväksytty/hylätty.
Hyväksytty: Opiskelija osallistuu aktiivisesti lähiopetukseen ja palauttaa annetut tehtävät hyväksytysti. Opiskelija osaa esitellä ruokaketjun vastuullisuuden eri ulottuvuuksia.
Esitietovaatimukset
Ruokaketjun toiminta
Lisätiedot
Lähiopetuksen poissaolot korvataan tehtävillä.