Tuotannon prosessi kulttuurialalla (5op)
Toteutuksen tunnus: 2B00BP20-3001
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 27.08.2018 - 14.09.2018
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 27.08.2018 - 21.12.2018
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Opetuskielet
- suomi
- Koulutus
- Kulttuurituottaja (AMK)
- Opettajat
- Johanna Ikola
- Opintojakso
- 2B00BP20
Tavoitteet
Opiskelija osaa
- tunnistaa ja ymmärtää kulttuurialan tuotantojen erilaisten toimintaympäristöjen vaatimukset esim. turvallisuuden, aikataulutuksen, henkilöstön, infrastruktuurin, kestävän kehityksen, yleisöpalvelujen ja lupakäytänteiden näkökulmasta
-tuottaa osana tuotantoryhmää tapahtuman/kulttuuripalvelun/mediatuotteen kannattavasti ja asiakaslähtöisesti.
Sisältö
-tutustuminen erilaisten tuotantojen toimintaympäristöihin ja niiden ominaispiirteisiin ja vaatimuksiin
-tuotannon kaari, rahoitus ja budjetointi, markkinointi ja tiedottaminen
-tuotantojen kumppanuudet ja yritysyhteistyö
-tarvittavat luvat ja sopimukset
-tekijänoikeusasiat -kestävä kehitys tuotannoissa -edellä mainittujen tietojen soveltaminen ensimmäisen vuoden tuotannossa
Oppimateriaalit
Opettajan kurssin alussa osoittama materiaali
Kurssilla tentitään Saksala 2015: Tuottajan käsikirja
Opetusmenetelmät
Luennot, ryhmäharjoitukset oman tuotannon parissa
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Tentti on viimeisellä lähitunnilla joulukuussa.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Työmäärä yhteensä 135 h
Lähitunnit 40 h
Omaan tuotantoon liittyvät tehtävät 70 h
Kirjallisuuteen tutustuminen 25 h
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija tunnistaa erilaisia kulttuurituotannon toimintaympäristöjä ja hahmottaa tuotannon projektina.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija ymmärtää erilaisten toimintaympäristöjen luomat vaatimukset, haasteet ja mahdollisuudet sekä osaa ottaa em. asiat huomioon tuottamisessa.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija ymmärtää erilaisten toimintaympäristöjen luomat vaatimukset, haasteet ja mahdollisuudet sekä osaa ottaa em. asiat huomioon tuottamisessa. Hän näkee erilaisten toimintaympäristöjen mahdollisuudet tuotannon näkökulmasta.