Siirry suoraan sisältöön

Elintarviketeknologian työkurssi (5op)

Toteutuksen tunnus: KC03CETK05-3005

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
15.04.2018 - 31.01.2019
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
07.01.2019 - 05.05.2019
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Opetuskielet
suomi
Koulutus
Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Opettajat
Jarmo Alarinta
Merja Kyntäjä
Opintojakso
KC03CETK05

Tavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija
- osaa arvioida leivontaprosesseja ja tuotteiden laatuun vaikuttavia tekijöitä
- osaa soveltaa ja kehittää leipomoteollisuuden valmistusmenetelmiä
- oppii rakentamaan maidonkäsittelyprosesseja yksikköprosesseista ja ymmärtää valmistusprosessien yhteyden tuotantoteknologiaan
- osaa arvioida aineksien ja prosessivaiheiden vaikutuksista valmiin tuotteen ominaisuuksiin ja osaa tehdä tuotteen laadun edellyttämiä muutoksia valmistusprosesseissa.

Sisältö

Cereal technology:
- Production of bread, pastries, confectionary products and biscuits
- Pre-prepared dough and
- Cold baking
- Additives
- Quality control
- Machinery used in bakeries

Building-blocks of dairy processing
- Heat exchangers
- Centrifugal separators and milk fat standardisation systems
- Homogenisers
- Membrane filters
- Evaporators
- Deaerators
- Pumps
- Pipes, valves and fittings
- Tanks
- Service systems
- Special dairy products.

Toteutustavat

Luennot, harjoitukset (läsnäolo harjoitustöissä pakollinen)

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Tyydyttävä (1?2): Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot. Opiskelija tuntee ja hallitsee tyydyttävässä määrin aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät.

Hyvä (3?4): Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän kykenee yhdistämään oppimansa aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä.

Kiitettävä (5): Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut harjoitustyöt ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee leipomo- ja meijeriteknologiaan liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä osaa soveltaa niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän on osoittanut kykyä luoda aihepiirin puitteissa uusia merkityksiä ja ajatuksia aiemmin oppimaansa

Esitietovaatimukset

Elintarvikekemia ja elintarvikeprosessit.

Siirry alkuun