Ruokapalvelujen tuottaminen (12op)
Toteutuksen tunnus: CA00BI44-3003
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
 - 15.04.2018 - 31.01.2019
 - Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
 
- Ajoitus
 - 27.08.2018 - 05.05.2019
 - Toteutus on päättynyt.
 
- Opintopistemäärä
 - 12 op
 
- Lähiosuus
 - 12 op
 
- Toteutustapa
 - Lähiopetus
 
- Opetuskielet
 - suomi
 
- Koulutus
 - Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut
 
- Opettajat
 - Paula Juurakko
 - Eija Putula-Hautala
 - Eliisa Ylinen
 - Mari Kinnunen
 
- Opintojakso
 - CA00BI44
 
Tavoitteet
-	Opiskelija osaa tuottaa henkilöstöravintola- ja ravintolapalvelujen palvelukonseptien mukaisia ruoka- ja asiakaspalveluja. Opiskelija osaa toimia erilaisissa tuotanto- ja palveluprosesseissa.  Opiskelija osaa soveltaa ruokapalvelujen turvallisuuteen, terveellisyyteen, taloudellisuuteen ja elämyksellisyyteen liittyvää osaamistaan palvelu- ja oppimisympäristöissä. Opiskelija hallitsee hyvät hygieeniset käytäntötavat ja ottaa vastuuta elintarvike- ja ravintolatilojen työympäristön puhtaanapidosta ja viihtyvyydestä ympäristöä säästäviä ja kestävää kehitystä tukevia valintoja käyttäen.
                    
Sisältö
-	Ravintolapalvelujen tuottaminen toimintaympäristöissä 
-	Elintarviketuntemus
-	Erityisruokavaliot
                    
Oppimateriaalit
Lampi R., Laurila A. & Pekkala M-L. 2009. Ruokapalvelut työnä. Helsinki: WSOY.
Lehtinen M., Peltonen H. & Talvinen P. 2007. Ruoanvalmistuksen käsikirja. Helsinki: WSOY.
Mauno S. & Lipre E. 2005. Älykäs kokki ammattikeittiössä. Helsinki: WSOY.
Mauno,S. & Lipre E. 2008. Taitava kokki ammattikeittiössä. Helsinki: WSOY.
Määttälä S., Nuuttila J. & Saranpää T. 2008. Juhlapalvelu, suunnittele ja toteuta. Helsinki: WSOY.
Ravitsemushoito. Suositus sairaaloihin, terveyskeskuksiin, palvelu- ja hoitokoteihin sekä kuntoutuskeskuksiin. 2010. Helsinki: Edita Publishing Oy.
Taskinen T. 2007. Ammattikeittiön ruokatuotantoprosessit. Mikkeli: Mikkelin ammattikorkeakoulun tutkimuksia ja raportteja.
                    
Opetusmenetelmät
Luennot ja harjoitukset ja ravintolapalvelujen tuottaminen palvelu- ja oppimisympäristöissä, tentti
                    
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
Opintojaksoon sisältyy 2 viikon työssäoppimisjakso suurtalouskeittiössä.
                    
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Osaa ohjatusti tuottaa eri palvelukonseptien mukaisia ruoka- ja asiakaspalveluja
Osaa ohjatusti toimia joissakin tuotanto- ja palveluprosesseissa
Opiskelija tunnistaa ruokapalvelujen turvallisuuteen, terveellisyyteen, taloudellisuuteen ja elämyksellisyyteen liittyvää perusosaamista erilaisissa palvelu- ja oppimisympäristöissä
                    
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Osaa tuottaa eri palvelukonseptien mukaisia ruoka- ja asiakaspalveluja
Osaa toimia erilaisissa tuotanto- ja palveluprosesseissa
Opiskelija osaa käyttää ruokapalvelujen turvallisuuteen, terveellisyyteen, taloudellisuuteen ja elämyksellisyyteen liittyvää tietoa palvelu- ja oppimisympäristöissä
                    
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Osaa tuottaa ja ratkaista eri palvelukonseptien mukaisia ruoka- ja asiakaspalvelutilanteita
Osaa toimia itsenäisesti erilaisissa tuotanto- ja palveluprosesseissa
Opiskelija osaa soveltaa ruokapalvelujen turvallisuuteen, terveellisyyteen, taloudellisuuteen ja elämyksellisyyteen liittyvää osaamistaan palvelu- ja oppimisympäristöissä
                    
Esitietovaatimukset
Edeltäviä opintoja ei tarvita