Siirry suoraan sisältöön

Hevosen ruokinta ja hyvinvointi (3op)

Toteutuksen tunnus: 9A00BK29-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
10.10.2017 - 13.02.2018
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
24.01.2018 - 21.02.2018
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
3 op
Lähiosuus
3 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Opetuskielet
suomi
Koulutus
Agrologi (AMK)
Opettajat
Sarita Ventelä
Ryhmät
VVO
VVO-ryhmä Peppiä varten
Opintojakso
9A00BK29

Tavoitteet

Opiskelija tuntee hevosen ruokintaan ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin vaikuttavat perustekijät ja merkityksen. Hän pystyy arvioimaan hevosen hyvinvoinnin tilaa hevosen käyttäytymisen ja sen saaman ruokinnan, hoidon ja elinolosuhteiden perusteella. Opiskelija hallitsee yksilöllisten ruokintasuunnitelmien tekemisen rehuanalyysien ja ravintoainetaulukoiden perusteella. Opiskelija ymmärtää jalostuksen merkityksen hevosen terveydelle ja hyvinvoinnille. Opiskelija osaa raportoida ja tehdä yhteenvedon sekä etsiä tietoa keskeisestä hevosenpitoa ja hoitoa koskevasta lainsäädännöstä ja ajankohtaisista tutkimusraporteista.

Sisältö

Hevosen ruokinta ja ruokintasuunnitelmien laatiminen. Hevosen hyvinvoinnin arviointi käyttäytymisen, käsittelyn, elinolosuhteiden, hoidon, ruokinnan ja jalostustekijöiden perusteella. Hevosen pitoon liittyvä lainsäädäntö ja ajankohtaiset tutkimustulokset.

Oppimateriaalit

Luennoilla jaettava materiaali

Opetusmenetelmät

luennot 6 x 3h + yritysvierailu

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Tentti tai lopputehtävä + ryhmätyö

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Opiskelijan työtä 81 h, josta 18 h luentoja + yritysvierailu (3h), loput itsenäistä opiskelua ja harjoitustehtäviä

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija osaa:
• kuvata hoidon, elinolosuhteiden, ruokinnan ja jalostuksen vaikutuksen hevosen hyvinvointiin
• selittää hevosen lajityypillisen käyttäytymisen ja terveen hevosen tuntomerkit
• tehdä hevoselle ruokintasuunnitelman ohjatusti
• hyödyntää kirjallisuutta ja etsiä tietoa keskeisestä hevosenpitoa koskevasta lainsäädännöstä, tutkimusraporteista ym. luotettavista lähteistä.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa:
• arvioida hoidon, elinolosuhteiden, ruokinnan ja jalostuksen vaikutuksen hevosen hyvinvointiin
• soveltaa ruokinta- ja jalostustoimenpiteitä hevosen hyvinvoinnin edistämiseksi
• suunnitella hevosen hoidon ja ruokinnan yleisimpiä sairauksia ehkäisevästi
• määritellä hevosen ravinnontarpeen ja siihen vaikuttavat tekijät
• tehdä yksilöllinen ruokintasuunnitelma rehuanalyysien tulosten perusteella
• tehdä yhteenvedon ja raportoida tutkimustuloksista tai käytännön tilanteesta

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa:
• analysoida hoidon, elinolosuhteiden, ruokinnan ja jalostuksen merkitystä hevosen hyvinvoinnin kannalta
• tehdä johtopäätöksiä hevosen hyvinvoinnista ja terveydestä
• tehdä yksilöllisiä ruokintasuunnitelmia eri käyttötarkoituksessa oleville hevosille sekä arvioida ruokinnan onnistumista
• kirjoittaa analyysiraportin hevosen hyvinvoinnin arvioinnista case- tapaukseen ja lähdekirjallisuuteen pohjautuen.
.

Siirry alkuun