Ruoka ja terveys 2 (2op)
Toteutuksen tunnus: KI15BRPT025-3002
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 28.04.2017 - 19.11.2017
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 06.11.2017 - 25.11.2017
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 2 op
- Lähiosuus
- 2 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Opetuskielet
- suomi
- Koulutus
- Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
- Opettajat
- Mari Kinnunen
- Opintojakso
- KI15BRPT025
Tavoitteet
Opiskelija osaa käyttää hyväkseen tietojaan ihmisen ravitsemuksesta kehittäessään ravitsemispalveluja ja elintarvikkeita. Hän osaa tulkita erillisryhmien ravitsemussuositusten tavoitteita ja niiden toteuttamista käytännössä. Hän osaa arvioida ruokaa ottaen huomioon myös ravitsemustoksikologisen näkökulman.
Sisältö
- ravitsemussuositukset
- eri-ikäisten ravitsemus
- ravitsemustoksikologia
Oppimateriaalit
Aro, A. (toim.) 2012. Ravitsemustiede. Duodecim. Soveltuvin osin.
Korkeala, H. (toim) 2007. Elintarvikehygienia, ympäristöhygienia, elintarvike ja ympäristötoksikologia. WSOY Oppimateriaalit Oy. Soveltuvin osin
Terveyttä ruoasta! Suomalaiset ravitsemussuositukset 2014. VRN. Saatavuus: http://www.ravitsemusneuvottelukunta.fi/files/attachments/fi/vrn/ravitsemussuositukset_2014_fi_web.2.pdf.
Ravitsemussuositukset ikääntyneille: https://www.evira.fi/globalassets/vrn/pdf/ikaantyneet.suositus-3.pdf
Ravitsemussuositukset erillisryhmille
Muu jaksolla osoitettu materiaali.
Opetusmenetelmät
Luennot, ryhmä- ja harjoitustyöt, verkkotyöskentely
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
54 h
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
5
Opiskelija osaa soveltaa tietoaan ihmisen ravitsemuksesta kehittäessään ravitsemispalveluja ja elintarvikkeita.
Hän osaa soveltaa erillisryhmien ravitsemussuositusten tavoitteita ja niiden toteuttamista käytännössä.
Opiskelija osaa vertailla ruokaa ravintoaineiden lähteenä ja toksikologisesta näkökulmasta.
3
Opiskelija osaa tulkita tietoaan ihmisen ravitsemuksesta kehittäessään ravitsemispalveluja ja elintarvikkeita.Hän osaa tunnistaa erillisryhmien ravitsemussuositusten tavoitteita ja niiden toteuttamista käytännössä.
Opiskelija osaa arvioida ruokaa ravintoaineiden lähteenä ja hän osaa arvioida ruokaa toksikologisesta näkökulmasta.
1
Opiskelija osaa kaavamaisesti hyödyntää tietoaan ravinnosta kehittäessään ravitsemispalveluja ja elintarvikkeita.
Hän osaa nimetä erillisryhmien ravitsemussuositusten tavoitteita ja toteuttaa niitä käytännössä.
Opiskelija osaa antaa esimerkkejä ruoasta ravintoaineiden lähteenä ja osaa nimetä ruokaan liittyviä toksikologisia riskejä.
Esitietovaatimukset
Ruoka ja terveys 1, osallistuminen