Siirry suoraan sisältöön

Ruoka ja terveys 2 (2op)

Toteutuksen tunnus: KI15BRPT025-3002

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
28.04.2017 - 19.11.2017
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
06.11.2017 - 25.11.2017
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
2 op
Lähiosuus
2 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Opetuskielet
suomi
Koulutus
Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Opettajat
Mari Kinnunen
Opintojakso
KI15BRPT025

Tavoitteet

Opiskelija osaa käyttää hyväkseen tietojaan ihmisen ravitsemuksesta kehittäessään ravitsemispalveluja ja elintarvikkeita. Hän osaa tulkita erillisryhmien ravitsemussuositusten tavoitteita ja niiden toteuttamista käytännössä. Hän osaa arvioida ruokaa ottaen huomioon myös ravitsemustoksikologisen näkökulman.

Sisältö

- ravitsemussuositukset
- eri-ikäisten ravitsemus
- ravitsemustoksikologia

Oppimateriaalit

Aro, A. (toim.) 2012. Ravitsemustiede. Duodecim. Soveltuvin osin.
Korkeala, H. (toim) 2007. Elintarvikehygienia, ympäristöhygienia, elintarvike ja ympäristötoksikologia. WSOY Oppimateriaalit Oy. Soveltuvin osin
Terveyttä ruoasta! Suomalaiset ravitsemussuositukset 2014. VRN. Saatavuus: http://www.ravitsemusneuvottelukunta.fi/files/attachments/fi/vrn/ravitsemussuositukset_2014_fi_web.2.pdf.
Ravitsemussuositukset ikääntyneille: https://www.evira.fi/globalassets/vrn/pdf/ikaantyneet.suositus-3.pdf
Ravitsemussuositukset erillisryhmille
Muu jaksolla osoitettu materiaali.

Opetusmenetelmät

Luennot, ryhmä- ja harjoitustyöt, verkkotyöskentely

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

54 h

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

5
Opiskelija osaa soveltaa tietoaan ihmisen ravitsemuksesta kehittäessään ravitsemispalveluja ja elintarvikkeita.
Hän osaa soveltaa erillisryhmien ravitsemussuositusten tavoitteita ja niiden toteuttamista käytännössä.
Opiskelija osaa vertailla ruokaa ravintoaineiden lähteenä ja toksikologisesta näkökulmasta.





3
Opiskelija osaa tulkita tietoaan ihmisen ravitsemuksesta kehittäessään ravitsemispalveluja ja elintarvikkeita.Hän osaa tunnistaa erillisryhmien ravitsemussuositusten tavoitteita ja niiden toteuttamista käytännössä.
Opiskelija osaa arvioida ruokaa ravintoaineiden lähteenä ja hän osaa arvioida ruokaa toksikologisesta näkökulmasta.

1
Opiskelija osaa kaavamaisesti hyödyntää tietoaan ravinnosta kehittäessään ravitsemispalveluja ja elintarvikkeita.
Hän osaa nimetä erillisryhmien ravitsemussuositusten tavoitteita ja toteuttaa niitä käytännössä.
Opiskelija osaa antaa esimerkkejä ruoasta ravintoaineiden lähteenä ja osaa nimetä ruokaan liittyviä toksikologisia riskejä.

Esitietovaatimukset

Ruoka ja terveys 1, osallistuminen

Siirry alkuun