Siirry suoraan sisältöön

Ruokaketjun toiminta (5op)

Toteutuksen tunnus: YE00BI08-3002

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
17.04.2017 - 31.01.2018
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
01.09.2017 - 16.12.2017
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
4 op
Virtuaaliosuus
1 op
Toteutustapa
Monimuoto-opetus
Koulutus
Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Agrologi (AMK)
Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut
Opettajat
Jussi Esala
Anu Katila
Samu Palander
Anu Latva-Reinikka
Ilkka Latomäki
Merja Kyntäjä
Matti-Pekka Pasto
Opintojakso
YE00BI08

Arviointiasteikko

Hyväksytty/hylätty

Tavoitteet

Tavoitteet: Opiskelija osaa raportoida ruoan alkuperän ja reitin alkutuotannosta kuluttajalle sekä kunkin portaan pääprosessit siten, että hän osaa yhdistää tulevissa opinnoissaan alkutuotannon, elintarviketeollisuuden, kaupan ja ravitsemispalveluiden prosessien tuntemusta ja siten osaa ratkaista oman eritysalueensa kehittämisen ongelmia osana kokonaisuutta ja pystyy toimimaan yhteistyössä ketjun muiden portaiden asiantuntijoiden kanssa. Opiskelija tunnistaa viime vuosien muutokset ruokaketjun toiminnassa ja osaa päätellä muutoksen merkityksen myös tulevaisuudessa. Opiskelija pystyy myös nimeämään elintarvikeketjun eri vaiheissa toimivia yrityksiä.

Sisältö

-suomalaisen maataloustuotannon tärkeimmät viljelykasvit ja niiden elintarvikekäyttö sekä laatutekijät
-kotieläintuotannon toimintatapa, merkittävimmät rehut, keskeiset tuotteet sekä näitten tuotteiden tärkeimmät laatutekijät
-merkittävimmät globaalit elintarvikeraaka-aineet ja niiden tuoteominaisuuksia
-leipomo-, meijeri- ja lihateknologiset perusprosessit, raaka-aineen laatu ja sen merkitys tuotantoprosesseille
-keskeiset ruuan valmistusprosessit ruokapalveluissa sekä ruokapalveluihin vaikuttavat laatutekijät?
-koko ruokaketjulle keskeiset ja mitattavat kemialliset, biologiset ja mikrobiologiset laatuun vaikuttavat tekijät
-ruokaketjun keskeiset liiketoimintaa harjoittavat toimijat

Oppimateriaalit

Opiskelijaryhmä etsii itse kirjallisuuden ja muun materiaalin saamansa aiheen mukaan

Opetusmenetelmät

Aktivoivat luennot
Työpajat
Ryhmätyö

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Opinnon laajuus on 134 op, josta
-20 h luentoja ja muuta johdettua toimintaa
-8 h työpajoja
-4 loppuseminaari
-102 h ryhmän työskentelyä

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Hyväksytty suoritus: Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija osaa selittää aiheeseen liittyvät peruskäsitteet, menetelmät ja toimijat sekä kykenee hyödyntämään osaamistaan tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän kykenee yhdistämään oppimansa aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä

Siirry alkuun