Henkilöstöjohtaminen ja esimiestyö ruokaketjussa (5op)
Toteutuksen tunnus: YELHJESM05-4
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 15.08.2016 - 31.10.2016
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 24.10.2016 - 30.04.2017
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Opetuskielet
- suomi
- Koulutus
- Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut
- Opettajat
- Eija Putula-Hautala
- Marja Salonen
- Heikki Holma
- Sami Kautto
- Opintojakso
- YELHJESM05
Tavoitteet
- Opiskelija osaa tarkastella organisaatioita, johtamista ja työtä ruoka-alalla erilaisten käsitejärjestelmien kautta. Hän ymmärtää esimiestyön ja johtajuuden kokonaisuuden sekä johtamisen merkityksen tulokselliselle toiminnalle. Hän oppii tuntemaan johtamisen peruskäsitteet ja henkilöstöjohtamisen osa-alueet sekä saa valmiuksia toimia esimiehenä ja työntekijänä.
- Opiskelija tuntee työoikeudellisen järjestelmän ja osaa soveltaa käytäntöön työsuhteeseen liittyviä osapuolten oikeuksia ja velvollisuuksia koskevia lainsäännöksiä.
- Opiskelija ymmärtää työehtosopimuslain ja yhteistoimintalain keskeisen sisällön. Hän osaa muodostaa kuvan työntekijän sosiaaliturvaan liittyvistä laeista.
Sisältö
- johtamisen ja organisaatioiden peruskäsitteet, esimiestyön kokonaisuus sekä henkilöstöjohtamisen kenttä, johon kuuluu mm. esimiehen tehtävät, hyvät työntekijätaidot, johtamistyylit, toimiminen työnantajana ja organisaation keulakuvana, rekrytointi, perehdytys, kehityskeskustelut, palaute, motivointi, muutoksen johtaminen, organisaatioviestintä
- työsopimuslain, työehtosopimuslain ja yhteistoimintalain keskeiset säännökset
- työntekijän sosiaaliturva pääpiirteittäin.
Toteutustavat
Luennot, kirjatentti, harjoitukset, ryhmätyöt, roolipelit, verkko-opinnot.
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
5
Opiskelija osaa tarkastella ja pohtia organisaatioita, johtamista ja työtä ruoka-alalla erilaisten käsitejärjestelmien kautta. Hän osaa selittää esimiestyön ja johtajuuden kokonaisuuden sekä johtamisen merkityksen tulokselliselle toiminnalle. Hän oppii tuntemaan johtamisen peruskäsitteet ja henkilöstöjohtamisen osa-alueet.
Opiskelija löytää ja osaa soveltaa käytäntöön työsuhteeseen liittyviä ja osapuolten oikeuksia ja velvollisuuksia koskevia lainsäännöksiä. Hän osaa tulkita työehtosopimusta ja toimia työehtosopimuksen mukaisesti. Opiskelija tuntee pääpiirteittäin työntekijän sosiaaliturvaa koskevat lait.
3
Opiskelija osaa tarkastella organisaatioita, johtamista ja työtä ruoka-alalla erilaisten käsitejärjestelmien kautta. Hän osaa tulkita esimiestyön ja johtajuuden kokonaisuuden sekä johtamisen merkityksen tulokselliselle toiminnalle. Hän tuntee johtamisen peruskäsitteet ja henkilöstöjohtamisen osa-alueet.
Opiskelija osaa etsiä ja soveltaa käytäntöön työsuhteeseen liittyviä osapuolten oikeuksia ja velvollisuuksia koskevia lainsäännöksiä. Hän osaa toimia työehtosopimuksen mukaisesti. Opiskelijalla on kokonaiskuva työntekijän sosiaaliturvasta.
1
Opiskelija osaa nimetä organisaation, johtamisen ja palvelualan työtä koskevia käsitteitä. Hän tunnistaa esimiestyön ja johtajuuden kokonaisuuden sekä johtamisen merkitystä tulokselliselle toiminnalle. Hän tunnistaa johtamisen peruskäsitteitä ja henkilöstöjohtamisen osa-alueita.
Opiskelija osaa etsiä Finlexistä lainsäädäntöä liittyen työsuhteen osapuolten oikeuksiin ja velvollisuuksiin. Hän tuntee työehtosopimusta. Opiskelijalla on käsitys siitä, minkälaista lainsäädäntöä työntekijän sosiaaliturvaan kuuluu.
Esitietovaatimukset
Edeltäviä opintoja ei tarvita.