Siirry suoraan sisältöön

Tuotantotalous (5op)

Toteutuksen tunnus: KC03TTAL05-1

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
27.08.2015 - 30.09.2015
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
01.04.2016 - 30.05.2016
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Koulutus
Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Opettajat
Margit Närvä
Opintojakso
KC03TTAL05

Arviointiasteikko

1-5

Tavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija
- osaa strategiseen johtamiseen liittyviä käsitteitä ja ymmärtää niiden merkityksen
- osaa yrityksen ulkoisen laskentatoimen pääperiaatteet
- osaa sisäistä laskentatoimea
- osaa arvioida investointien kannattavuutta laskelmin
- osaa arvioida rahoitusta
- tunnistaa yrityksen talouteen liittyviä riskejä
- osaa laatujohtamisen peruskäsitteet

Sisältö

- strateginen johtaminen
- sisäinen ja ulkoinen laskentatoimi
- laatujohtaminen

Oppimateriaalit

Haverila, M. J., Uusi-Rauva, E., Kouri, I. & Miettinen, A. 2009. Teollisuustalous. (soveltuvin osin)


Luentomateriaali

Opetusmenetelmät

Luennot, harjoitukset, harjoitustyöt

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Ei

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Työmäärä yhteensä: 135 h
- mistä työjärjetsyksessä olevaa opiskelua 50 h
- mistä itsenäistä opiskelua 85 h

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelijan on mahdollista saada arvosanakseen 1 tai 2, jos hän tuntee yrityksen strategiseen johtamiseen sekä laatujohtamiseen liittyviä käsitteitä ja kykenee kuvaamaan niitä tyydyttävästi sekä hallitsee yrityksen talouteen liittyviä käsitteitä ja laskelmia tyydyttävästi.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelijan on mahdollista saada arvosanakseen 3 tai 4 , jos hän ymmärtää yrityksen strategiseen johtamiseen sekä laatujohtamiseen liittyviä käsitteitä ja kykenee kuvaamaan niitä hyvin sekä hallitsee yrityksen talouteen liittyviä käsitteitä ja laskelmia hyvin.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelijan on mahdollista saada arvosanakseen 5, jos hän ymmärtää yrityksen strategiseen johtamiseen sekä laatujohtamiseen liittyviä käsitteitä ja kykenee kuvaamaan niitä erinomaisesti sekä hallitsee yrityksen talouteen liittyviä käsitteitä ja laskelmia erinomaisesti.

Esitietovaatimukset

Ruokaketjun yritystoiminnan perusteet TAI Yritystoiminta ja yrittäjyys

Siirry alkuun