Tuotantotalous (5op)
Toteutuksen tunnus: KC03TTAL05-1
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 27.08.2015 - 30.09.2015
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 01.04.2016 - 30.05.2016
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Koulutus
- Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
- Opettajat
- Margit Närvä
- Opintojakso
- KC03TTAL05
Arviointiasteikko
1-5
Tavoitteet
Opintojakson suoritettuaan opiskelija
- osaa strategiseen johtamiseen liittyviä käsitteitä ja ymmärtää niiden merkityksen
- osaa yrityksen ulkoisen laskentatoimen pääperiaatteet
- osaa sisäistä laskentatoimea
- osaa arvioida investointien kannattavuutta laskelmin
- osaa arvioida rahoitusta
- tunnistaa yrityksen talouteen liittyviä riskejä
- osaa laatujohtamisen peruskäsitteet
Sisältö
- strateginen johtaminen
- sisäinen ja ulkoinen laskentatoimi
- laatujohtaminen
Oppimateriaalit
Haverila, M. J., Uusi-Rauva, E., Kouri, I. & Miettinen, A. 2009. Teollisuustalous. (soveltuvin osin)
Luentomateriaali
Opetusmenetelmät
Luennot, harjoitukset, harjoitustyöt
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
Ei
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Työmäärä yhteensä: 135 h
- mistä työjärjetsyksessä olevaa opiskelua 50 h
- mistä itsenäistä opiskelua 85 h
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelijan on mahdollista saada arvosanakseen 1 tai 2, jos hän tuntee yrityksen strategiseen johtamiseen sekä laatujohtamiseen liittyviä käsitteitä ja kykenee kuvaamaan niitä tyydyttävästi sekä hallitsee yrityksen talouteen liittyviä käsitteitä ja laskelmia tyydyttävästi.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelijan on mahdollista saada arvosanakseen 3 tai 4 , jos hän ymmärtää yrityksen strategiseen johtamiseen sekä laatujohtamiseen liittyviä käsitteitä ja kykenee kuvaamaan niitä hyvin sekä hallitsee yrityksen talouteen liittyviä käsitteitä ja laskelmia hyvin.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelijan on mahdollista saada arvosanakseen 5, jos hän ymmärtää yrityksen strategiseen johtamiseen sekä laatujohtamiseen liittyviä käsitteitä ja kykenee kuvaamaan niitä erinomaisesti sekä hallitsee yrityksen talouteen liittyviä käsitteitä ja laskelmia erinomaisesti.
Esitietovaatimukset
Ruokaketjun yritystoiminnan perusteet TAI Yritystoiminta ja yrittäjyys