Meijeriteknologia 1 (5op)
Toteutuksen tunnus: KC03CE60162-5
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 29.08.2015 - 30.09.2015
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 01.09.2015 - 19.12.2015
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Koulutus
- Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
- Opettajat
- Jarmo Alarinta
- Opintojakso
- KC03CE60162
Arviointiasteikko
1-5
Tavoitteet
Opintojakson suoritettuaan opiskelija
- osaa määritellä maidon erityispiirteet raaka-aineena ja maidon eri komponenttien hyödyntämismahdollisuudet
- osaa määritellä maitotuotteiden valmistusprosessit ja ?laitteistot
- osaa arvioida meijerituotteiden pakkaamisen erityisvaatimuksia
- osaa selittää kansainvälisen maidontuotannon rakenteen ja tärkeimmät toimijat
- osaa arvioida tuotelaatuun vaikuttavia tekijöitä.
Sisältö
- maidon koostumus ja laatutekijät
- maidon käsittely meijerissä
- hapanmaitovalmisteiden, jäätelön, juustojen, voin ja levitteiden valmistus
- probiootit ja funktionaaliset meijerituotteet.
Oppimateriaalit
Opettajan materiaali.
Bylund, G. 2003. Dairy Processing Handbook. Second revised edition. Tetra Pak Processing System Ab. 452 s.
Saatavuus: https://plari.amkit.fi/vwebv/holdingsInfo?sk=fi_FI&bibId=21432
Opetusmenetelmät
Luennot, laboratoriotyöt (läsnäolo laboratoriotöissä pakollinen)
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
None
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Työmäärä yhteensä: 130 h
Luennot ja laskuharjoitukset: 40 h
Laboratorioharjoitukset: 24 h
Itsenäistä opiskelua: 66 h
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Tyydyttävä (1?2): Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut harjoitustyöt. Opiskelija tuntee ja hallitsee tyydyttävässä määrin meijeriteknologiaan liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät.
Hyvä (3?4): Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut harjoitustyöt ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee meijeriteknologiaan liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän kykenee yhdistämään oppimansa aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä.
Kiitettävä (5): Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut harjoitustyöt ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee meijeriteknologiaan liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä osaa soveltaa niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän on osoittanut kykyä luoda aihepiirin puitteissa uusia merkityksiä ja ajatuksia aiemmin oppimaansa soveltaen.
Esitietovaatimukset
Elintarvikeprossit sekä Virtausoppi ja lämmönsiirto