Elintarvikealan laadunhallinta (4op)
Toteutuksen tunnus: KC03CE60030-9
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 31.12.2015 - 29.05.2016
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 01.01.2016 - 15.06.2016
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 4 op
- Lähiosuus
- 4 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Opettajat
- Pekka Maijala
- Opintojakso
- KC03CE60030
Arviointiasteikko
1-5
Tavoitteet
Opiskelija osaa arvioida elintarvikkeiden laatuun vaikuttavia tekijöitä ja tunnistaa laadunhallinnan periaatteita ja työmenetelmiä.
Sisältö
Laadunhallinnan perusteet, laatujärjestelmät, laatukäsikirjat ja työohjeet, tilastolliset menetelmät, valvontakortit. Lisäksi kurssilla käsitellään aistinvaraista arviointia sekä arviointiraadin ja erilaisten arviointimenetelmien hyödyntämistä laadunhallinnassa.
Oppimateriaalit
Opettajan materiaali, yleisimmät suomalaiset ja ulkomaiset standardit.
Opetusmenetelmät
Luennot
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
None
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Työmäärä yhteensä: 100 h
- mistä työjärjestyksessä olevaa opiskelua: 48 h
- mistä itsenäistä opiskelua: 52 h
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Tyydyttävä (1?2): Opiskelija tuntee ja hallitsee tyydyttävässä määrin laadunhallinnan peruskäsitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä laatutoiminnassa. Lisäksi opiskelija osaa esittää perusmenetelmiä aistinvaraiseen laadunarviointiin.
Hyvä (3?4): Opiskelija tuntee hyvin laadunhallinnan peruskäsitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä laatutoiminnassa. Lisäksi opiskelija osaa esittää menetelmiä aistinvaraiseen laadunarviointiin.
Kiitettävä (5): Opiskelija tuntee kiitettävästi laadunhallinnan peruskäsitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä laatutoiminnassa monipuolisesti. Lisäksi opiskelija osaa esittää erilaisia menetelmiä aistinvaraiseen laadunarviointiin. Hän on osoittanut kykyä luoda aihepiirin puitteissa uusia toimintatapoja sekä osoittaa innovatiivisuutta oppimaansa soveltaen.
Esitietovaatimukset
Elintarviketeknologian perusteet
Elintarvikehygienia ja lainsäädäntö