Siirry suoraan sisältöön

Elintarvikealan laadunhallinta (4op)

Toteutuksen tunnus: KC03CE60030-9

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
31.12.2015 - 29.05.2016
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
01.01.2016 - 15.06.2016
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
4 op
Lähiosuus
4 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Opettajat
Pekka Maijala
Opintojakso
KC03CE60030

Arviointiasteikko

1-5

Tavoitteet

Opiskelija osaa arvioida elintarvikkeiden laatuun vaikuttavia tekijöitä ja tunnistaa laadunhallinnan periaatteita ja työmenetelmiä.

Sisältö

Laadunhallinnan perusteet, laatujärjestelmät, laatukäsikirjat ja työohjeet, tilastolliset menetelmät, valvontakortit. Lisäksi kurssilla käsitellään aistinvaraista arviointia sekä arviointiraadin ja erilaisten arviointimenetelmien hyödyntämistä laadunhallinnassa.

Oppimateriaalit

Opettajan materiaali, yleisimmät suomalaiset ja ulkomaiset standardit.

Opetusmenetelmät

Luennot

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

None

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Työmäärä yhteensä: 100 h
- mistä työjärjestyksessä olevaa opiskelua: 48 h
- mistä itsenäistä opiskelua: 52 h

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Tyydyttävä (1?2): Opiskelija tuntee ja hallitsee tyydyttävässä määrin laadunhallinnan peruskäsitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä laatutoiminnassa. Lisäksi opiskelija osaa esittää perusmenetelmiä aistinvaraiseen laadunarviointiin.
Hyvä (3?4): Opiskelija tuntee hyvin laadunhallinnan peruskäsitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä laatutoiminnassa. Lisäksi opiskelija osaa esittää menetelmiä aistinvaraiseen laadunarviointiin.
Kiitettävä (5): Opiskelija tuntee kiitettävästi laadunhallinnan peruskäsitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä laatutoiminnassa monipuolisesti. Lisäksi opiskelija osaa esittää erilaisia menetelmiä aistinvaraiseen laadunarviointiin. Hän on osoittanut kykyä luoda aihepiirin puitteissa uusia toimintatapoja sekä osoittaa innovatiivisuutta oppimaansa soveltaen.

Esitietovaatimukset

Elintarviketeknologian perusteet
Elintarvikehygienia ja lainsäädäntö

Siirry alkuun