Siirry suoraan sisältöön

Elintarviketurvallisuus ja mikrobiologia (5op)

Toteutuksen tunnus: YELETMBI05-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
14.12.2016 - 14.05.2017
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
10.03.2017 - 04.06.2017
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Koulutus
Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Opettajat
Anu Latva-Reinikka
Paula Juurakko
Merja Kyntäjä
Ajoitusryhmät
Labrat ryhmä 1 (Koko: 0 . Avoin AMK : 0.)
Labrat ryhmä 2 (Koko: 0 . Avoin AMK : 0.)
Pienryhmät
Labrat ryhmä 1
Labrat ryhmä 2
Opintojakso
YELETMBI05

Tavoitteet

Opiskelija tietää mikrobiologian ja hygienian osalta olennaisimmat elintarvikelainsäädännön kohdat. Opiskelija osaa suunnitella ja toteuttaa ammattikeittiössä tapahtuvan elintarvikkeiden turvallisen ja hygieenisen varastoinnin, valmistuksen sekä tarjoilun. Opiskelija tiedostaa ja osaa ottaa huomioon ruokatuotantoon liittyvät riskit. Opiskelija osaa soveltaa ammattikeittiössä puhtaanapidon perusteita sekä omavalvonnan periaatteita. Opiskelija osaa esitellä yleiset elintarvikealan mikrobit ja niiden elinehtoja sekä käyttää mikrobiologian käsitteistöä.

Sisältö

- elintarvikehygienian perusteet ja viranomaisvelvoitteet
- puhtaanapidon perusteet
- mikrobiryhmät, niiden tärkeimmät ominaisuudet ja elinehdot
- laboratoriotyöskentely ja näytteiden käsittely

Opetusmenetelmät

Tiedonhankinta: ryhmäopetusta 3 h, omatoiminen opiskelu, verkkotentti, laboratorioharjoituksia

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

1 Opiskelija tuntee ja hallitsee elintarvikehygienian ja mikrobiologian peruskäsitteet ja osaa käyttää niitä tavanomaisten ongelmien ratkaisemisessa. Opiskelija osaa toimia turvallisesti ja elintarvikehygienia- ja omavalvontaohjeiden mukaisesti työssään. Opiskelija pystyy hankkimaan itsenäisesti tietoa elintarvikelainsäädännöstä.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija tuntee ja hallitsee hyvin elintarvikehygienian ja mikrobiologian peruskäsitteet ja osaa soveltaa niitä tavanomaisten ongelmien ratkaisemisessa. Opiskelija osaa toimia turvallisesti ja elintarvikehygienia- ja omavalvontaohjeiden mukaisesti työssään ja pystyy esittämään tulokset selkeästi. Opiskelija pystyy hankkimaan tietoja elintarvikelainsäädännöstä ja osaa soveltaa niitä työssään.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija tuntee ja hallitsee kiitettävästi elintarvikehygienian ja mikrobiologian peruskäsitteet ja osaa soveltaa niitä monipuolisesti erilaisten ongelmien ratkaisemisessa.

Siirry alkuun