Tuotekehitys (6op)
Toteutuksen tunnus: KC03BE60011-9
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 29.08.2015 - 30.10.2015
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 01.09.2015 - 19.12.2015
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 6 op
- Lähiosuus
- 6 op
- TKI-osuus
- 6 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Koulutus
- Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
- Opettajat
- Matti-Pekka Pasto
- Opintojakso
- KC03BE60011
Arviointiasteikko
1-5
Tavoitteet
Opintojakson suoritettuaan opiskelija
- osaa soveltaa asiakaslähtöisen tuotekehitysprosessin menetelmiä
- osaa organisoida ja toteuttaa pienimuotoisen elintarvikkeen tuotesuunnitteluprojektin.
Sisältö
Tuotekehitysprojektin apuvälineet, kuluttajatutkimukset, aistinvarainen arviointi, koemarkkinointi, ideointi, tuotesuunnittelu, koesuunnittelumenetelmät, reseptin optimointi, hintalaskelmat, säilyvyys- ja pakkaustestit, prosessin suunnittelu, tuotetestit ja markkinointi. Lisäksi tutustutaan tulosten analysointiin eri menetelmien avulla.
Oppimateriaalit
Opettajan materiaali. Oheislukemistona mm. Fuller, G. New Food Product Development, (2005).
Saatavuus: https://plari.amkit.fi/vwebv/holdingsInfo?sk=fi_FI&bibId=58551
Opetusmenetelmät
Luennot, harjoitukset ja tuotekehitysprojekti ryhmätyönä (läsnäolo ja osallistuminen harjoitustöissä ja projektissa pakollinen)
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
None
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Työmäärä yhteensä: 150 h
- mistä työjärjestyksessä olevaa opiskelua: 80 h
- mistä itsenäistä opiskelua: 70 h
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Tyydyttävä (1?2): Opiskelija tuntee ja hallitsee tyydyttävässä määrin elintarvikealaan liittyvän tuotekehityksen peruskäsitteet, tuotekehitysprosessin vaiheet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä tavanomaisten tuotekehitysprojektien ratkaisemisessa.
Hyvä (3?4): Opiskelija tuntee hyvin elintarvikealaan liittyvän tuotekehityksen peruskäsitteet, tuotekehitysprosessin vaiheet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä erityyppisten tuotekehitysprojektien ratkaisemisessa. Hän kykenee yhdistämään oppimaansa aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä.
Kiitettävä (5): Opiskelija tuntee kiitettävästi elintarvikealaan liittyvän tuotekehityksen peruskäsitteet, tuotekehitysprosessin vaiheet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä monipuolisesti erityyppisten tuotekehitysprojektin kysymysten ja ongelmien ratkaisemisessa. Hän on osoittanut kykyä luoda aihepiirin puitteissa uusia merkityksiä sekä osoittaa innovatiivisuutta oppimaansa soveltaen.
Esitietovaatimukset
Edeltäviä opintoja ei tarvita.