Siirry suoraan sisältöön

Tuotekehitys (6op)

Toteutuksen tunnus: KC03BE60011-9

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
29.08.2015 - 30.10.2015
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
01.09.2015 - 19.12.2015
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
6 op
Lähiosuus
6 op
TKI-osuus
6 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Koulutus
Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Opettajat
Matti-Pekka Pasto
Opintojakso
KC03BE60011

Arviointiasteikko

1-5

Tavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija
- osaa soveltaa asiakaslähtöisen tuotekehitysprosessin menetelmiä
- osaa organisoida ja toteuttaa pienimuotoisen elintarvikkeen tuotesuunnitteluprojektin.

Sisältö

Tuotekehitysprojektin apuvälineet, kuluttajatutkimukset, aistinvarainen arviointi, koemarkkinointi, ideointi, tuotesuunnittelu, koesuunnittelumenetelmät, reseptin optimointi, hintalaskelmat, säilyvyys- ja pakkaustestit, prosessin suunnittelu, tuotetestit ja markkinointi. Lisäksi tutustutaan tulosten analysointiin eri menetelmien avulla.

Oppimateriaalit

Opettajan materiaali. Oheislukemistona mm. Fuller, G. New Food Product Development, (2005).
Saatavuus: https://plari.amkit.fi/vwebv/holdingsInfo?sk=fi_FI&bibId=58551

Opetusmenetelmät

Luennot, harjoitukset ja tuotekehitysprojekti ryhmätyönä (läsnäolo ja osallistuminen harjoitustöissä ja projektissa pakollinen)

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

None

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Työmäärä yhteensä: 150 h
- mistä työjärjestyksessä olevaa opiskelua: 80 h
- mistä itsenäistä opiskelua: 70 h

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Tyydyttävä (1?2): Opiskelija tuntee ja hallitsee tyydyttävässä määrin elintarvikealaan liittyvän tuotekehityksen peruskäsitteet, tuotekehitysprosessin vaiheet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä tavanomaisten tuotekehitysprojektien ratkaisemisessa.
Hyvä (3?4): Opiskelija tuntee hyvin elintarvikealaan liittyvän tuotekehityksen peruskäsitteet, tuotekehitysprosessin vaiheet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä erityyppisten tuotekehitysprojektien ratkaisemisessa. Hän kykenee yhdistämään oppimaansa aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä.
Kiitettävä (5): Opiskelija tuntee kiitettävästi elintarvikealaan liittyvän tuotekehityksen peruskäsitteet, tuotekehitysprosessin vaiheet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä monipuolisesti erityyppisten tuotekehitysprojektin kysymysten ja ongelmien ratkaisemisessa. Hän on osoittanut kykyä luoda aihepiirin puitteissa uusia merkityksiä sekä osoittaa innovatiivisuutta oppimaansa soveltaen.

Esitietovaatimukset

Edeltäviä opintoja ei tarvita.

Siirry alkuun