Siirry suoraan sisältöön

Tehdassuunnittelu (3op)

Toteutuksen tunnus: KC03BE40051-10

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
29.08.2015 - 31.10.2015
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
01.11.2015 - 19.12.2015
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
3 op
Lähiosuus
3 op
TKI-osuus
3 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Koulutus
Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Opettajat
Jarmo Alarinta
Opintojakso
KC03BE40051

Arviointiasteikko

1-5

Tavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija
- tuntee suunnitteluvaiheet tuotantolaitoksen ja -prosessin suunnittelusta ja rakentamisesta ideasta toimivaksi tehtaaksi
- osaa arvioida elintarvikeprosessien suunnittelun erikoispiirteitä
- osaa tuottaa yksiselitteisiä ja selkeitä suunnitteludokumentteja.

Sisältö

Erilaiset tehdassuunnittelussa käytettävät kaaviot. Elintarvikkeiden erityisvaatimukset prosessisuunnittelulle. Prosessikaaviot informaatiolähteinä. Tuotantolaitoksen suunnittelun ja rakentamisen eri vaiheet. Tuotantolinjojen yhdistäminen yksikköprosesseista. Kannattavuus ja muut laskelmat. Ryhmätyöskentely projektissa ja asiantuntijoiden ja erilaisten lähdetietojen käyttö

Oppimateriaalit

Ilmoitetaan kurssin alkaessa. Opettajan moniste. Lopez-Gomez, A. & Barbosa-Canocas, G. 2005. Food Plant Design. CRC Press. 388 s.
Saatavuus: https://plari.amkit.fi/vwebv/holdingsInfo?sk=fi_FI&bibId=84733

Opetusmenetelmät

Luennot, tuntiharjoitukset, ryhmätyöt

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

None

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Työmäärä yhteensä: 80 h
Luennot ja harjoitukset: 40 h
Itsenäistä opiskelua: 40 h

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Taso 1-2:
Opiskelija tunnistaa vaiheistetun suunnitteluprosessin ja osaa toimia suunnitteluorganisaatiossa sen mukaisesti. Hän tunnistaa erilaisia suunnittelun organisointitapoja ja perusteita näiden soveltamiselle erilaisissa ympäristöissä. Opiskelija osaa nimetä erilaisia asiakastarpeiden tunnistamisen menetelmiä ja projektisalkun johtamisen periaatteita.
Taso 3-4:
Opiskelija tuntee ja osaa selittää vaiheistetun suunnitteluprosessin tarkoitukset ja kykenee toimimaan luovasti suunnitteluorganisaatiossa. Opiskelija tuntee erilaisia tehdassuunnittelun organisointitapoja ja kykenee vertaamaan niitä keskenään erilaisissa toimintaympäristöissä. Opiskelija tuntee erilaisia asiakastarpeiden tunnistamisen menetelmiä. Hän tuntee projektisalkun johtamisen periaatteet ja kykenee käyttämään niitä projektien priorisoinnissa.
Taso 5:
Opiskelija tuntee syvällisesti vaiheistetun suunnitteluprosessin ja osaa käyttää sitä luovasti tuotekehitystoiminnassa. Hän tuntee tehdassuunnittelun erilaisten organisointitapojen piirteet ja valintakriteerit erilaisiin toimintaympäristöihin. Opiskelija osaa arvioida monipuolisesti erilaisia asiakastarpeiden tunnistamismenetelmiä. Hän osaa analysoida projektisalkun sisältöä ja tehdä erilaisia laskelmia projektien priorisoimiseksi.

Esitietovaatimukset

Edeltäviä opintoja ei tarvita.

Siirry alkuun