Siirry suoraan sisältöön

Ruoan ja ruokalistojen kehittäminen (5op)

Toteutuksen tunnus: KI15CRPK009-3002

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
10.12.2016 - 19.02.2017
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
09.01.2017 - 26.02.2017
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Koulutus
Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut
Opettajat
Ulla Eromäki
Eliisa Ylinen
Opintojakso
KI15CRPK009

Tavoitteet

- Opiskelija osaa kehittää laadukkaita ja asiakaslähtöisiä ruokalistoja. Opiskelija huomioi suunnittelussa toimipaikan ruokatuotantoprosessin.
- Opiskelija osaa kehittää ruokalistoja ekologiset, taloudelliset, ravitsemukselliset, kulttuuriset ja sosiaaliset ulottuvuudet huomioiden.
- Opiskelija hallitsee aistinvaraisen arvioinnin perusteet.

Sisältö

- ruokalistasuunnittelu & reseptioptimointi
- ravintosisältölaskelmat
- kustannuslaskelmat
- aistinvaraisen arvioinnin perusteet

Toteutustavat

Luennot, ryhmätyö: Työelämälähtöinen ruokalistan kehittämisprojekti

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

5
Opiskelija osaa kehittää erilaisten toimipaikkojen ruokatuotantoprosessin mukaisia laadukkaita ja asiakaslähtöisiä ruokalistoja.
Opiskelija osaa suunnitella ja kehittää ruokalistoja ekologiset, taloudelliset, ravitsemukselliset, kulttuuriset ja sosiaaliset ulottuvuudet huomioiden.
Opiskelija osaa soveltaa elintarvikkeissa ja ruoanvalmistuksessa tapahtuvia kemiallisia reaktioita ja aistinvaraisen arvioinnin menetelmiä.
3
Opiskelija osaa kehittää toimipaikan ruokatuotantoprosesseja ja ruokalistoja laadukkaasti ja asiakaslähtöisesti.
Opiskelija osaa suunnitella ruokalistoja ekologiset, taloudelliset, ravitsemukselliset, kulttuuriset ja sosiaaliset ulottuvuudet huomioiden.
Opiskelija hallitsee elintarvikkeissa ja ruoanvalmistuksessa tapahtuvia kemiallisia reaktioita ja aistinvaraisen arvioinnin menetelmiä.
1
Opiskelija tunnistaa laadukkaan ja asiakaslähtöisen ruokalistan.
Opiskelija tunnistaa ruokalistojen ekologisia, taloudellisia, ravitsemuksellisia, kulttuurisia ja sosiaalisia ulottuvuuksia.
Opiskelija osaa listata elintarvikkeissa ja ruoanvalmistuksessa tapahtuvia kemiallisia reaktioita ja aistinvaraisen arvioinnin menetelmiä.

Esitietovaatimukset

Ruokapalvelujen tuottaminen, Ruokapalvelujen terveellisyys

Siirry alkuun