Siirry suoraan sisältöön

Ruoka ja terveys 1 (3op)

Toteutuksen tunnus: KI15BRPT024-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
24.12.2016 - 25.02.2017
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
23.01.2017 - 26.03.2017
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
3 op
Lähiosuus
2 op
Virtuaaliosuus
1 op
Toteutustapa
Monimuoto-opetus
Koulutus
Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut
Opettajat
Ulla Eromäki
Anu Latva-Reinikka
Eija Putula-Hautala
Mari Kinnunen
Opintojakso
KI15BRPT024

Tavoitteet

Opiskelija osaa käyttää hyväkseen tietojaan ihmisen ravitsemuksesta sekä ravinnon ja terveyden välisestä vuorovaikutuksesta kehittäessään ravitsemispalveluja ja elintarvikkeita. Hän osaa myös soveltaa sitä oman ruokavalionsa koostamiseen. Hän osaa tulkita suomalaisten ravitsemussuositusten tavoitteita ja niiden toteuttamista käytännössä. Opiskelija osaa arvioida ruokaa ravintoaineiden lähteenä. Opiskelija osaa käyttää opiskelussaan kirjaston palveluita ja oman alansa tiedonlähteitä.

Sisältö

- ruoka ravintoaineiden lähteenä ja terveyteen vaikuttavana tekijänä
- ravitsemussuositukset
- ravinto kansantautien ehkäisyssä ja hoidossa
- ravitsemuksen tiedonlähteet, tiedonhaun arviointi ja kehittäminen, tiedon arviointi ja käyttö

Oppimateriaalit

Aro, A. (toim.) 2012. Ravitsemustiede. 4. uud. p. Helsinki: Kustannus Oy Duodecim. Soveltuvin osin.
Ravitsemussuositukset ikääntyneille. 2010. Valtion ravitsemusneuvottelukunta. 2. pai-nos. Helsinki: Edita Prima Oy.
Terveyttä ruoasta! Suomalaiset ravitsemussuositukset 2014. VRNK . Saatavuus: http://www.ravitsemusneuvottelukunta.fi/files/attachments/fi/vrn/ravitsemussuositukset_2014_fi_web.2.pdf.
Voutilainen, E., Fogelholm, M. & Mutanen, M. 2015. Ravitsemustaito. 1. painos. Hel-sinki: Sanoma Pro Oy
Muu jaksolla osoitettu materiaali.

Opetusmenetelmät

Luennot, ryhmä- ja harjoitustyöt, verkkotyöskentely

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

3 op eli 81 tuntia, josta kontaktiopetusta 24 tuntia ja itsenäistä opiskelua 57 tuntia.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

5
Opiskelija osaa soveltaa tietoaan ihmisen ravitsemuksesta sekä ravinnon ja terveyden välisestä vuorovaikutuksesta kehittäessään ravitsemispalveluja ja elintarvikkeita ja koostaessaan omaa ruokavaliotansa.
Hän osaa soveltaa suomalaisten ravitsemussuositusten tavoitteita ja niiden toteuttamista käytännössä.
Opiskelija osaa arvioida ja vertailla ruokaa ravintoaineiden lähteenä




3
Opiskelija osaa tulkita tietoaan ihmisen ravitsemuksesta sekä ravinnon ja terveyden välisestä vuorovaikutuksesta kehittäessään ravitsemispalveluja ja elintarvikkeita ja koostaessaan omaa ruokavaliotansa.
Hän osaa tunnistaa suomalaisten ravitsemussuositusten tavoitteita ja niiden toteuttamista käytännössä.
Opiskelija osaa arvioida ruokaa ravintoaineiden lähteenä.
1
Opiskelija osaa kaavamaisesti hyödyntää tietoaan ravinnon ja terveyden välisestä vuorovaikutuksesta kehittäessään ravitsemispalveluja ja elintarvikkeita ja koostaessaan omaa ruokavaliotansa.
Hän osaa nimetä suomalaisten ravitsemussuositusten tavoitteita ja toteuttaa niitä käytännössä.
Opiskelija osaa antaa esimerkkejä ruoasta ravintoaineiden lähteenä.

Esitietovaatimukset

Edeltäviä opintoja ei tarvita.

Siirry alkuun