Siirry suoraan sisältöön

Yrittäjyys kulttuurialalla (3op)

Toteutuksen tunnus: 2B00DK58-3002

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
10.11.2025 - 14.01.2026
Ilmoittautuminen toteutukselle on käynnissä.
Ajoitus
07.01.2026 - 29.05.2026
Toteutus ei ole vielä alkanut.
Opintopistemäärä
3 op
Yksikkö
SeAMK Kulttuurituottaja
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
suomi
Koulutus
Kulttuurituottaja (AMK)
Opettajat
Sanna-Tuulia Kantola
Ryhmät
KUTU24
Kulttuurituottaja (AMK), päivätoteutus
Opintojakso
2B00DK58

Arviointiasteikko

1-5

Tavoitteet

Opiskelija osaa:
- tunnistaa kulttuurialaan liittyvän liiketoiminnan mahdollisuudet ja yrittäjyyttä tukevat rakenteet
- selittää yrittämisen taloudelliset reunaehdot
- verkostoitua ja tukeutua oman alansa klustereihin
- kehittää ja testata yritysideaansa käytännössä

Sisältö

- yrittäjyyden toimintaympäristöt
- oma suhde yrittäjyyteen
- tukijärjestelmät, verkostot ja kasvuväylät
- oman liikeidean arviointi
- yritysidean kehittämisen ja asiakaslähtöisen tuotekehityksen prosessit ja -menetelmät
- vastuullisuus
- riskien arviointi
- liiketoimintasuunnitelma

Oppimateriaalit

Oppaat eri yrittäjyysmuotoihin, esim. Uusyrityskeskus (2023). Perustamisopas alkavalle yrittäjälle.
Muita oppimateriaaleja mm. podcastit ja videot luovien alojen yrittäjyydestä

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija tunnistaa yrittäjyyden periaatteet ja mahdollisuudet kulttuurialalla. Opiskelija osaa hakea tietoa ja verkostoja oman yritysidean kehittämiseksi.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija tunnistaa kulttuurialan liiketoiminnan mahdollisuudet asiakaslähtöisyyden näkökulmasta. Opiskelija tunnistaa yrittäjyyden mahdollisuudet ja omat lähtökohtansa luovien alojen yrittäjänä. Opiskelija osaa etsiä tukea ja verkostoja yritysideansa kehittämiseksi.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelijalla on kokonaisvaltainen näkemys yrittäjyyden mahdollisuuksista, toimintaympäristöistä ja verkostoista kulttuurialalla. Opiskelija osaa soveltaa tietoa, kehittäen ja testaten yritysideaansa asiakaslähtöisyyden näkökulmasta.

Siirry alkuun