Siirry suoraan sisältöön

Ruokinnan ja terveydenhuollon suunnittelu (10op)

Toteutuksen tunnus: KA01CMYT03-2

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
24.06.2015 - 12.08.2015
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
01.09.2016 - 31.12.2016
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
10 op
Lähiosuus
10 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Koulutus
Agrologi (AMK)
Opettajat
Samu Palander
Taina Kalliomäki
Teija Rönkä
Opintojakso
KA01CMYT03

Arviointiasteikko

1-5

Tavoitteet

Opiskelija osaa
-suunnitella sikojen, nautojen ja siiipikarjan ruokintaa eläinten tuotannon, terveyden ja hyvinvoinnin huomioivassa taloudellisessa ja ympäristövastuullisessa tuotannossa
-kartoittaa kotieläintilan terveydenhuoltosuunnitelmaa varten keskeisiä tekijöitä
-käyttää ajanmukaisia suunnittelumenetelmiä- ja välineitä
-soveltaa tietojaan eläinten ravitsemuksesta ja hyvinvointiedellytyksistä tulkitessaan ja arvioidessaan ruokinta- ja terveydenhuoltosuunnitelmia

Sisältö

-Sikojen, nautojen ja siipikarjan ravitsemusfysiologia ja sen yhteys tuotantoon ja terveyteen
-Syventävät tiedot rehuarvojärjestelmistä, ravintoaineista, rehujen prosessoinnista ja niiden merkityksestä
-Ruokinnansuunnittelussa käytettävät ohjelmistot
-Syventävät tiedot eläimen terveyden ylläpidon ja sairastumisen mekanismeista
-Terveydenhuoltotyön kansallinen kokonaiskuva ja organisointi
-Terveydenhuoltosuunnitelmat ja niihin liittyvät kartoitukset sekä näissä esiin tulevien seikkojen merkitys eläimille, tyypillisten tuotantosairauksien synty ja ennaltaehkäisy sekä tuotantoeläinten lääkinnän perusteet

Oppimateriaalit

Kyntäjä, J. ym. 2010. Lypsylehmän ruokinta. Pro Agria keskusten liitto.

Muu matariaali ilmoitetaan opintojakson alussa

Opetusmenetelmät

Luennot, oppimistehtävät sekä vierailut ja demonstraatiot

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Yhteensä 267 h, josta noin 100 h työjärjestyksessä olevaa opiskelua

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Hyväksytty/hylätty oppimistavoitteiden saavuttamisen perusteella (hyväksytty taso: em. tavoitteet on saavutettu)

Esitietovaatimukset

Kotieläintuotannon yhteiset opinnot

Siirry alkuun