Ruokinnan ja terveydenhuollon suunnittelu (10op)
Toteutuksen tunnus: KA01CMYT03-1
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 16.03.2015 - 29.04.2015
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 19.10.2015 - 31.05.2016
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 10 op
- Lähiosuus
- 10 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Paikat
- 35 - 0
- Koulutus
- Agrologi (AMK)
- Opettajat
- Taina Kalliomäki
- Teija Rönkä
- Opintojakso
- KA01CMYT03
Arviointiasteikko
1-5
Tavoitteet
Opiskelija osaa
-suunnitella sikojen, nautojen ja siiipikarjan ruokintaa eläinten tuotannon, terveyden ja hyvinvoinnin huomioivassa taloudellisessa ja ympäristövastuullisessa tuotannossa
-kartoittaa kotieläintilan terveydenhuoltosuunnitelmaa varten keskeisiä tekijöitä
-käyttää ajanmukaisia suunnittelumenetelmiä- ja välineitä
-soveltaa tietojaan eläinten ravitsemuksesta ja hyvinvointiedellytyksistä tulkitessaan ja arvioidessaan ruokinta- ja terveydenhuoltosuunnitelmia
Sisältö
-Sikojen, nautojen ja siipikarjan ravitsemusfysiologia ja sen yhteys tuotantoon ja terveyteen
-Syventävät tiedot rehuarvojärjestelmistä, ravintoaineista, rehujen prosessoinnista ja niiden merkityksestä
-Ruokinnansuunnittelussa käytettävät ohjelmistot
-Syventävät tiedot eläimen terveyden ylläpidon ja sairastumisen mekanismeista
-Terveydenhuoltotyön kansallinen kokonaiskuva ja organisointi
-Terveydenhuoltosuunnitelmat ja niihin liittyvät kartoitukset sekä näissä esiin tulevien seikkojen merkitys eläimille, tyypillisten tuotantosairauksien synty ja ennaltaehkäisy sekä tuotantoeläinten lääkinnän perusteet
Oppimateriaalit
Kyntäjä, J. ym. 2010. Lypsylehmän ruokinta. Pro Agria keskusten liitto.
Muu matariaali ilmoitetaan opintojakson alussa
Opetusmenetelmät
Luennot, oppimistehtävät sekä vierailut ja demonstraatiot
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Yhteensä 267 h, josta noin 100 h työjärjestyksessä olevaa opiskelua
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Hyväksytty/hylätty oppimistavoitteiden saavuttamisen perusteella (hyväksytty taso: em. tavoitteet on saavutettu)
Esitietovaatimukset
Kotieläintuotannon yhteiset opinnot