Siirry suoraan sisältöön

Tilatason suunnittelun perusteet (10op)

Toteutuksen tunnus: KA01CMYT01-1

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
16.03.2015 - 29.04.2015
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
01.09.2015 - 31.12.2015
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
10 op
Lähiosuus
6 op
Virtuaaliosuus
4 op
TKI-osuus
2 op
Toteutustapa
Monimuoto-opetus
Paikat
35 - 0
Koulutus
Agrologi (AMK)
Opettajat
Jussi Esala
Eliisa Kallio
Teija Rönkä
Heikki Harmanen
Opintojakso
KA01CMYT01

Arviointiasteikko

1-5

Tavoitteet

Opiskelija osaa kerätä tiedot maatalousyrityksen tuotannollisesta ja taloudellisesta tilanteesta, analysoida tilanteen ja tehdä perustellun suunnitelman tuotannon kehittämisestä. Opiskelija ymmärtää tuotannon suunnittelun pääperiaatteet pyrittäessä parhaaseen mahdolliseen taloudelliseen tulokseen. Hän oppii tuotannon suunnittelun katetuottomenetelmän mukaisena

Sisältö

Maatalousyrityksen liikkeenjohto, yrittäminen, yrittäjyys ja yrittäjänä toimiminen, tiedonhankinta ja tiedon analysointi, katetuottomenetelmän mukainen tuotannon suunnittelu, tuotantovaihtoehtojen, liiketulosten ja maksuvalmiuden määrittäminen

Oppimateriaalit

Ryhänen, Sipiläinen & Latukka 2009. Maatalousyrityksen johtaminen ja tuotannon suunnittelu.: Ryhänen & Viitala 2012. Katetuottomenetelmän mukainen taloussuunnitelma

Opetusmenetelmät

Yhteistoiminnallinen oppiminen. Kontaktiopetus (luennot, ryhmäkeskustelut ja palautteet) 40 %: Opiskelijoiden omatoiminen työskentely 60 %

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Ei ole.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Työmäärä yhteensä 270 h
- mistä työjärjestyksessä noin 100 h
- mistä itsenäistä opiskelua noin 170 h

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelijalla on vähäinen käsitys markkinatalouden sääntöjen, tuotantoympäristön ja yrittäjyyden vaikutuksista tilan tuotannon suunnitteluun. Laskelmat ja tulosten yhdistäminen ja ymmärtäminen vaatii runsaasti ohjausta. Opiskelija ei noudata sovittuja aikatauluja.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija ymmärtää markkinatalouden sääntöjen, tuotantoympäristön ja yrittäjyyden merkityksen tilan tuotannon suunnittelussa. Hän osaa laskea melko itsenäisesti ja osaa yhdistää laskelmat ja ymmärtää eri tekijöiden merkityksen tilakokonaisuudessa. Opiskelija noudattaa sovittuja aikatauluja.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa soveltaa markkinatalouden sääntöjä, toimintaympäristön mahdollisuuksia ja yrittäjyysosaamista tilan tuotannon suunnittelussa ja ymmärtää niiden merkityksen. Hän hallitsee suunnittelun logiikan ja osaa laskea. Opiskelija noudattaa sovittuja aikatauluja

Esitietovaatimukset

Yhteiset ammattiopinnot ja maatilaharjoittelu.

Siirry alkuun