Siirry suoraan sisältöön

Maatalousyrityksen johtaminen (5op)

Toteutuksen tunnus: KA01CMYL03-2

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
24.06.2015 - 01.02.2016
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
01.01.2016 - 30.04.2016
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
5 op
TKI-osuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Koulutus
Agrologi (AMK)
Opettajat
Matti Ryhänen
Opintojakso
KA01CMYL03

Arviointiasteikko

1-5

Tavoitteet

Opiskelija sisäistää maatalousyrityksen liikkeenjohtamisen periaatteet.

Sisältö

Maatalousyrittäminen, maatalousyrittämisen erityispiirteet, strateginen ja operatiivinen johtaminen, yrittäjän tehtävät (liikkeenjohdolliset ja tuotantotoiminnallisen johtamisen tehtävät), päätöksentekoprosessi, tulevaisuuden kehityssuuntien ennakointi.

Oppimateriaalit

Kay, Edwards & Duffy 2008. Farm Management. McGraw-Hill (soveltuvin osin).
Olson 2004. Farm Management: Principles and Strategies. Blackwell Publishing Company. Iowa State Press. (soveltuvin osin).
Ryhänen & Laitila 2012. Yhteistyö ja resurssit maitotiloilla. Verkostomaisen yrittämisen lähtökohtia ja edellytyksiä. Seinäjoen ammattikorkeakoulun julkaisusarja B. Raportteja ja selvityksiä 59. s. 91?151.
Ryhänen & Nissinen (toim.) 2011. Kilpailukykyä maidontuotantoon. Toimintaympäristön tarkastelu ja ennakointi. Seinäjoen ammattikorkeakoulun julkaisusarja A. Tutkimuksia 8. s. 35?42 ja 58?74.
Ryhänen & Sipiläinen (toim.) 2016. Maatalousyrityksen johtaminen ja tuotannon suunnittelu. Opetusmoniste (soveltuvin osin).
Moodlessa opettajan tuottama ja kokoama materiaali.

Opetusmenetelmät

Yhteistoiminnallinen oppiminen: Opiskelijat toimivat aktiivisessa vuorovaikutuksessa keskenään. Opettaja tukee, auttaa ja kannustaa. Jaettu asiantuntijuus on käytössä opettajan ja opiskelijoiden kesken. Opiskelijat ohjataan laatimaan itseään kiinnostavasta maatalous- tai maaseutuyrityksestä kirjallinen raportti, joka sisältää yritystoiminnan tiedot, toimintaympäristön kuvauksen, yrityksen ulkoiset ja sisäiset tekijät, strategian laadinnan, analysointia, tulkintaa ja johtopäätösten laadintaa.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

5*26,7 tuntia = 134 tuntia, josta 50 % on luokkatyöskentelyä ja 50 % ryhmien omatoimista oppimista.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija osaa opintojakson perusasiat.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa opintojakson asiat hyvin.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa opintojakson asiat hyvin ja osaa soveltaa niitä käytäntöön.

Esitietovaatimukset

Maatalousyrityksen liiketoiminnan perusteet

Lisätiedot

5 TKI-pistettä

Siirry alkuun