Meijeriprosessit (5 op)
Toteutuksen tunnus: 8B00CX69-3004
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
22.04.2025 - 03.09.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle on käynnissä.
- Ajoitus
-
25.08.2025 - 14.12.2025
Toteutus ei ole vielä alkanut.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 4 op
- Virtuaaliosuus
- 1 op
- Toteutustapa
- Monimuoto-opetus
- Yksikkö
- SeAMK Bio- ja elintarviketekniikka
- Toimipiste
- SeAMK Seinäjoki, Frami
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 0 - 30
- Koulutus
- Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
- Opettajat
- Jarmo Alarinta
- Ryhmät
-
BIELI23Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka, Päivätoteutus
- Opintojakso
- 8B00CX69
Arviointiasteikko
1-5
Tavoitteet
Opintojakson suoritettuaan opiskelija
- osaa arvioida maitotuotteiden laatuun vaikuttavia tekijöitä
- osaa rakentaa maitotuotteiden valmistusprosesseja
- osaa arvioida meijeriprosessien tehokkuutta
- osaa selittää kansainvälisen maidontuotannon rakenteen ja tärkeimmät toimijat
Sisältö
Meijeriprosessien yksikköoperaatiot, prosessien suunnittelu, tuotteiden valmistusteknologiat, meijeriprosessien automaatio, hyödykejärjestelmät, meijerilaitteiden pesujärjestelmät ja poistejärjestelmät.
Oppimateriaalit
Bylund, G. (2023). Dairy processing handbook. Tetra Pak Processing Systems. Saatavissa: https://dairyprocessinghandbook.tetrapak.com/
Opetusmenetelmät
Läsnäolo-opetus
Verkko-opetus
Laboratorioharjoitukset
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Aikaan sidottu verkko-opiskelu 22 h
Laboratorioharjoitusket 24 h
Itsenäinen opiskelu 87 h
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot. Opiskelija tuntee ja osaa nimetä tyydyttävässä määrin aiheeseen liittyviä peruskäsitteitä ja menetelmiä.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän kykenee yhdistämään oppimansa aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä osaa soveltaa niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän on osoittanut kykyä luoda aihepiirin puitteissa uusia merkityksiä ja ajatuksia aiemmin oppimaansa soveltaen ja kykenee perustelemaan valintansa.
Esitietovaatimukset
Elintarvikeprosessit
Elintarviketeknologia