Ruokapalvelujen laadun kehittäminen (3 op)
Toteutuksen tunnus: CA00DA68-3003
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 10.11.2025 - 14.01.2026
- Ilmoittautuminen toteutukselle alkaa :startDate.
- Ajoitus
- 07.01.2026 - 15.02.2026
- Toteutus ei ole vielä alkanut.
- Opintopistemäärä
- 3 op
- Lähiosuus
- 0 op
- Virtuaaliosuus
- 3 op
- Toteutustapa
- Etäopetus
- Yksikkö
- SeAMK Restonomi
- Toimipiste
- SeAMK Seinäjoki, Frami
- Opetuskielet
- suomi
- Koulutus
- Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut
- Opettajat
- Kirta Nieminen
- Ryhmät
-
RESTO24Restonomi (AMK), Päivätoteutus
-
MRESTO25KRestonomi (AMK), Monimuotototeutus
- Opintojakso
- CA00DA68
Arviointiasteikko
1-5
Tavoitteet
Opiskelija osaa laadunhallinnan ja -varmistuksen perusteet. Opiskelija osaa suunnitella, ylläpitää ja kehittää ammattikeittiön hygieniaa ja omavalvontaa lainsäädännön velvoitteiden mukaisesti. Opiskelija osaa arvioida ja analysoida omavalvonnan tukijärjestelmän toimivuutta laadunhallinnan keinoja käyttäen. Opiskelija osaa selittää huoltovarmuuden ja tunnistaa siihen liittyvän lainsäädännön. Opiskelija osaa määritellä elintarvikehuollon mahdollisuudet turvata kansalaisten ravinnon tarve ja tietää siihen liittyvät toimijat. Hän näkee oman roolinsa elintarvikeketjun ammattilaisena elintarvikehuollon turvaamisessa.
Sisältö
Laadunhallinta ja -varmistus ammattikeittiössä
Lainsäädännön mukainen omavalvonta
Omavalvonnan tukijärjestelmä osana laadunhallintaa
Huoltovarmuus ja sen organisaatio
Elintarvikehuolto ja toimijat
Varautumisjärjestelyt
Aika ja paikka
AIKATAULUTETTU VERKKO-OPINTO
Aikataulutetun verkko-opetuksen aikataulut löytyvät lukujärjestyksestä osoitteesta https://lukkarikone.seamk.fi/. Lukujärjestyksiä on julkaistuna kuusi seuraavaa viikkoa. Syksyn 6 ensimmäistä viikkoa julkaistaan juhannukseen mennessä ja kevään 6 ensimmäistä viikkoa jouluun mennessä. Lukujärjestyksiin voi tulla muutoksia.
Oppimateriaalit
Materiaali ilmoitetaan opintojakson alkaessa.
Opetusmenetelmät
Aikataulutettu verkko-opinto:
Opinto suoritetaan verkossa Moodle-oppimisympäristössä.
Opinto edellyttää aikataulutettuun etäopetukseen osallistumista verkossa.
Opetuskertojen tallenteet ovat katsottavissa jälkikäteen Moodlessa.
Opinto edellyttää itsenäistä työskentelyä ja aikataulun suunnittelua.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Opinnollistaminen.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Opinnon työmäärä on mitoitettu siten, että opinnon tavoitteena olevan osaamisen hankkimiseksi yksi opintopiste vastaa keskimäärin 27 tuntia opiskelijan tekemää työtä. Todellinen ajan tarve vaihtelee yksilöittäin mm. aiemman osaamisen takia. Opiskelijan työmäärä yhteensä 81 h, josta luentoja 12 h ja itsenäistä opiskelua 69 h.
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija tuntee laadunhallinnan ja -varmistuksen perusteet, sekä ammattikeittiön hygienian ja omavalvonnan suunnittelun periaatteet. Opiskelija osaa arvioida omavalvonnan tukijärjestelmän toimivuutta osana laatujärjestelmää. Opiskelija osaa määritellä hatarasti huoltovarmuuden ja siihen liittyvät peruskäsitteet. Opiskelija osaa nimetä satunnaisesti elintarvikehuoltoon liittyviä asioita ja toimijoita. Hän osoittaa vain vähän kiinnostusta asiaan.
Hän osaa vain joiltakin osin noudattaa annettuja ohjeita ja toimia annetussa aikataulussa.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija osaa suunnitella ammattikeittiön laatua, ja hygieniaa ja omavalvontaa lainsäädännön velvoitteiden mukaisesti. Opiskelija osaa arvioida omavalvonnan tukijärjestelmän toimivuutta osana laatujärjestelmää. Opiskelija osaa määritellä pääpiirteissään huoltovarmuuden ja siihen liittyvät peruskäsitteet. Opiskelija osaa selittää elintarvikehuoltoon liittyviä asioita ja toimijoita. Hän on kiinnostunut omasta roolistaan elintarvikehuollossa alan ammattilaisena ja tunnistaa myös varautumisjärjestelyiden merkityksen. Hän osaa pääosin noudattaa annettuja ohjeita ja toimia annetussa aikataulussa.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija osaa suunnitella, ylläpitää ja kehittää ammattikeittiön laatua, ja hygieniaa ja omavalvontaa lainsäädännön velvoitteiden mukaisesti. Opiskelija osaa arvioida ja analysoida omavalvonnan tukijärjestelmän toimivuutta osana laatujärjestelmää. Opiskelija osaa esitellä huoltovarmuuden ja siihen liittyvät käsitteet ja lainsäädännön. Opiskelija osaa kattavasti määritellä elintarvikehuollon mahdollisuudet kansalaisten ravinnon tarpeen turvaamisessa ja siihen liittyvät erityispiirteet. Hän osaa perustella oman roolinsa elintarvikehuollossa alan ammattilaisena ja osaa arvioida varautumisjärjestelyitä. Opiskelija on aktiivinen ja hänellä on valmius soveltaa oppimaansa käytäntöön sekä kehittää omaa ja työyhteisönsä toimintaa. Hän osaa noudattaa annettuja ohjeita ja toimia annetussa aikataulussa täsmällisesti.
Esitietovaatimukset
Elintarviketurvallisuus ja mikrobiologia