Siirry suoraan sisältöön

Harjoittelu (12 op)

Toteutuksen tunnus: CA00DA58-3004

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
22.04.2025 - 03.09.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle on käynnissä.
Ajoitus
25.08.2025 - 26.04.2026
Toteutus ei ole vielä alkanut.
Opintopistemäärä
12 op
Lähiosuus
12 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
SeAMK Restonomi
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
suomi
Koulutus
Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut
Opettajat
Paula Juurakko
Ryhmät
MRESTO25S
Restonomi (AMK)
Opintojakso
CA00DA58

Arviointiasteikko

Hyväksytty/hylätty

Tavoitteet

Harjoittelun päätyttyä opiskelijan ruokatuotantoon liittyvä ammatillinen osaaminen on kehittynyt ja hänellä on selkeä kuva ravitsemispalvelualan operatiivisesta toiminnasta ja liikeideasta. Hän on osallistunut monipuolisesti ruokatuotannon eri toimintoihin huomioiden työskentelyssään taloudellisuuden, terveellisyyden ja turvallisuuden sekä asiakaspalvelun periaatteet. Hänellä on hyvät yhteistyötaidot, hän toimii yrittäjämäisesti ja vastuullisesti ja hän on kehittynyt työyhteisön jäsenenä. Harjoittelun suorittaminen osittain tai kokonaan ulkomailla on suositeltavaa.

Sisältö

Opiskelija valitsee harjoittelupaikkansa tavoitteiden mukaisesti. Harjoittelupaikkana voi olla julkinen tai yksityinen ateriapalveluita tuottava yritys. Opiskelija työskentelee osana työyhteisöä, osallistuen osaltaan työhyvinvoinnin ylläpitämiseen, työyhteisön viestintään ja vuorovaikutukseen.

Opetusmenetelmät

Etäluennot
Käytännön harjoittelu

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Harjoittelupaikka on julkinen tai yksityinen ateriapalveluita tuottava yritys.

Kansainvälisyys

Harjoittelu on mahdollista suorittaa ulkomailla

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Osaamisen tunnistaminen (OT)
Opinnollistaminen

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Opinnon työmäärä on mitoitettu siten, että opinnon tavoitteena olevan osaamisen hankkimiseksi yksi opintopiste vastaa keskimäärin 27 tuntia opiskelijan tekemää työtä. Todellinen ajan tarve vaihtelee yksilöittäin mm. aiemman osaamisen takia.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

x

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Hyväksytty
Opiskelijalla on selkeä kuva ravitsemispalvelualan yritysten ja toimipaikkojen toiminnasta ja liikeideasta. Hän on osallistunut monipuolisesti ruokatuotannon eri toimintoihin huomioiden työskentelyssään taloudellisuuden, terveellisyyden ja turvallisuuden sekä asiakaspalvelun periaatteet. Hän toimii vastuullisesti osana työyhteisöä. Hänellä on hyvät viestintä- ja yhteistyötaidot, hän osaa arvioida omia ammatillisia ja työyhteisöllisiä vahvuuksiaan ja kehittämiskohteitaan.
Hylätty
Opiskelija ei ole noudattanut tehtyä harjoittelusuunnitelmaa tai ammatillinen osaaminen ei ole syventynyt ja opiskelijalla ei ole kuvaa ravitsemispalvelualan yritysten ja toimipaikkojen toiminnasta ja liikeideasta. Osallistuminen ruokatuotantoon ja asiakaspalveluun on jäänyt yksipuoliseksi tai opiskelija ei osoita vastuullisuutta, viestintä- ja yhteistyötaitoja eikä osaa arvioida omaa ammatillista suoriutumistaan ja kehittymistään työyhteisön jäsenenä.

Esitietovaatimukset

Ruokapalvelujen tuottaminen (Ruokapalvelut suurkeittiöissä)
Asiakkaan kohtaaminen
Elintarviketurvallisuus ja mikrobiologia
Elintarvikkeet ja ravitsemus

Siirry alkuun