Siirry suoraan sisältöön

Biosecurity (5 op)

Toteutuksen tunnus: 8B00DA93-3004

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
22.04.2025 - 03.09.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle on käynnissä.
Ajoitus
25.08.2025 - 14.12.2025
Toteutus ei ole vielä alkanut.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
SeAMK Bio- ja elintarviketekniikka
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
englanti
Koulutus
Bachelor of Engineering, Agri-food Engineering
Opettajat
Anna Tall
Teija Rönkä
Ryhmät
AFE23
Bachelor of Engineering, Agri-Food Engineering , full time studies
Opintojakso
8B00DA93

Arviointiasteikko

1-5

Tavoitteet

The students can describe the background of microbial and chemical risks, toxins and residues in primary products. They can define the most important preventive measures taken in primary production. They can describe legislative and other measures taken in primary production to ensure biosecurity.

Sisältö

- microbial and chemical risks in primary products
- toxins and residues in primary products
- principles of biosecurity
- legislation and voluntary control programs
- own-checking, documentation and inspections in primary production

Oppimateriaalit

Dewulf, J., & Van Immerseel, F. (2020). Biosecurity in Animal Production and Veterinary Medicine: From principles to practice. CABI.
Muu opettajan osoittama ja tuottama materiaali.

Opetusmenetelmät

Luennot
Oppimistehtävät

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Ensimmäinen tentti opintojakson lopussa joulukuussa 2025.
Uusintatentit tammikuussa 2026 ja helmikuussa 2026.
Kaikki tentit lähitentteinä.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Yhteensä 130 h. Lectures 60 h, independent studies 70 h.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

The students can define the most important sources of microbial risks and residues in primary products. They can describe the most important preventative measures taken in primary production to avoid these problems. They can name the most important legislative measures taken to ensure biosecurity in primary production.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

The students can present most of significant sources causing risks in food safety of primary products. They can carry out practical preventative measures and documentation needed for verifying food safety. They can describe how food safety of primary products is promoted by legislation and authorities.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

The students can make a comprehensive summary of different factors causing deficiencies in food safety of primary products. They can combine the specific problem of food safety with essential biosecurity measures or other action needed. They can make a summary about the documentation and other own-checking measures taken in primary production. They can describe a wider picture of administrative measures ensuring biosecurity of primary production.

Lisätiedot

Tehtävien esitystunneille (ensimmäiset viikot 40 ja 4£, loput ilmoitetaan kurssin alussa) osallistuminen on pakollista.

Siirry alkuun