FBC – Food Business Challenge (3 op)
Toteutuksen tunnus: 8B00DS94-3003
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
11.11.2024 - 31.03.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
-
01.01.2025 - 31.07.2025
Toteutus on käynnissä.
- Opintopistemäärä
- 2 - 3
- Lähiosuus
- 3 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Yksikkö
- SeAMK Bio- ja elintarviketekniikka
- Toimipiste
- SeAMK Seinäjoki, Frami
- Opetuskielet
- suomi
- englanti
- Paikat
- 0 - 200
- Koulutus
- Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
- Restonomi (AMK)
- Opettajat
- Lotta Haapala
- Ryhmät
-
AFE22Bachelor of Engineering, Agri-Food Engineering , full time studies
-
AFE23Bachelor of Engineering, Agri-Food Engineering , full time studies
-
BIELI23Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka, Päivätoteutus
- Opintojakso
- 8B00DS94
Arviointiasteikko
Hyväksytty/hylätty
Tavoitteet
Opiskelija osaa tunnistaa ja edistää ruokaketjuun liittyviä uusia ideoita ja mahdollisuuksia. Opiskelija osaa tulkita alan toimintaan vaikuttavia ajankohtaisia tekijöitä ja tulevaisuuden trendejä. Opiskelija tuottaa itsenäisesti tai tiimissä kilpailun painopisteet huomioivan ideakuvauksen. Opintojakson jälkeen opiskelijalla on tarvittavat valmiudet hioa ideansa toteutuskelpoiseksi konseptiksi.
Opintojaksolla syntynyttä ideaa tarkastellaan erityisesti seuraavista näkökulmista:
- Idean ainutlaatuisuus ja lisäarvo
- Markkinoilla oleva mahdollisuus tai tarve
- Liiketaloudellinen näkökulma ja riskit
- Toteuttamiseen tarvittava osaaminen
- Vastuullisuus, kestävän kehityksen näkökulma ja digitalisaation mahdollisuudet.
Sisältö
Opintojakso suoritetaan verkko-opintoina. Opiskelija perehtyy opintojakson verkkomateriaaleihin ja tuottaa oppimistehtävistä koostuvan kilpailun kriteerien mukaisen ideakuvauksen. Ideakuvauksen voi tuottaa joko itsenäisesti tai opiskelijatiimissä. Opintojaksolle on mahdollista osallistua myös jättämättä ideaansa kilpailuun.
Oppimateriaalit
Jussila, E., & Hannu, H. (2017). Liikeidean kehittäjän lähtöselvitys, matkalla menestyväksi yrittäjäksi. Into Seinäjoki ja Seinäjoen ammattikorkeakoulu.
Opetusmenetelmät
Opintojakso suoritetaan verkko-opintoina. Opiskelija perehtyy opintojakson verkkomateriaaleihin ja tuottaa oppimistehtävistä koostuvan kilpailun kriteerien mukaisen ideakuvauksen.
Ideakuvauksen voi tuottaa joko itsenäisesti tai opiskelijatiimissä. Opintojaksolle voi osallistua jättämättä ideaansa kilpailuun.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Ideakuvauksen voi tuottaa joko itsenäisesti tai 2–3 hegen opiskelijatiimissä.
Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty
Verkkokurssin hyväksytty suoritus edellyttää opintojakson oppimistehtävien tekemistä ja niistä koostuvan kilpailun kriteerien mukaisen ideakuvauksen luomista. Ideakuvaus tulee palauttaa määräajan puitteissa (2op). Mikäli opiskelija osallistuu Food Business Challenge -kilpailuun ja etenee finaaliin, hän saa opintojaksosta yhden opintopisteen lisää (yht. 3op).
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Hyväksytty suoritus:
Verkkokurssin hyväksytty suoritus edellyttää opintojakson oppimistehtävien tekemistä ja niistä koostuvan kilpailun kriteerien mukaisen ideakuvauksen luomista. Ideakuvaus tulee palauttaa määräajan puitteissa (2op). Mikäli opiskelija osallistuu Food Business Challenge -kilpailuun ja etenee finaaliin, hän saa opintojaksosta yhden opintopisteen lisää (yht. 3op).
Hylätty:
Opiskelija ei suorita jaksolle sisältyviä oppimistehtäviä määräajan puitteissa. Opiskelijalla ei ole osaamistavoitteiden mukaisia tietoja tai taitoja.
Esitietovaatimukset
Edeltävää osaamista ei vaadita.