Siirry suoraan sisältöön

Tuotantovälineiden hankinta ja käyttö (5 op)

Toteutuksen tunnus: 8B00BT51-3009

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
22.04.2024 - 05.09.2024
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
01.09.2024 - 31.12.2024
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Opetuskielet
suomi
Koulutus
Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Opettajat
Ilmari Äijö
Ryhmät
MBIELI22
Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka, monimuotototeutus
Opintojakso
8B00BT51

Arviointiasteikko

1-5

Tavoitteet

Opiskelija osaa
- toteuttaa tuotantovälineiden hankintaprosessin
- määritellä elintarvikekoneiden turvallisuuden ja hygienian kannalta kriittiset kohdat
- tuottaa vaatimusmäärittelyn koneiden suunnittelijalle
- soveltaa elintarvikekonevalmistuksen standardeja ja koneturvallisuuspäätöstä
- arvioida integroidun käytön ja kunnossapidon merkityksen yrityksen toimintaan
- soveltaa kunnossapidon menetelmiä
- suunnitella, toteuttaa ja johtaa tuotantolaitoksen käynnissäpitoa.

Sisältö

Koneiden hankinta:
- koneen hankinnassa huomioitavat koneiden turvallisuuden vaatimukset ja elintarviketeollisuudessa käytettävien koneiden erityisvaatimukset
- elintarvikekoneiden hygieniavaatimukset.
- metalliset materiaalit, ainevalinnat ja käsittelymenetelmät
- koneenosien valmistuksessa käytettävät yleisimmät työmenetelmät
- kiinteät, irrotettavat, joustavat liitokset, tehonsiirtotavat, hydrauliikan perusteet

Tuotantovälineiden käyttö:
- Kunnossapidon toiminnot ja menetelmät
- käyttövarmuuden ylläpito- ja kehittämiskeinot
- kunnossapidon tuotot ja kustannukset
- kokonaistehokkuuden (KNL) kehittäminen
- käynnissäpidon suunnittelu ja johtaminen.

Oppimateriaalit

Kurssilla jaettavat materiaalit

Opetusmenetelmät

Ennalta määritetyt tiedonhankinnat ja tehtävät

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Työmäärä yhteensä 135 h

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Tyydyttävä (1-2): Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot. Opiskelija tuntee ja hallitsee tyydyttävässä määrin käynnissäpitoon liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä (3-4): Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee käynnissäpidon peruskäsitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän kykenee yhdistämään oppimansa aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Kiitettävä (5): Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee käynnissäpidon peruskäsitteet ja menetelmät sekä osaa soveltaa niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän on osoittanut kykyä luoda aihepiirin puitteissa uusia merkityksiä ja ajatuksia aiemmin oppimaansa soveltaen.

Siirry alkuun