Hyvinvointipassi (5op)
Toteutuksen tunnus: XX00CH87-3012
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 22.04.2024 - 21.09.2024
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 01.10.2024 - 13.12.2024
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Toimipiste
- SeAMK Seinäjoki, Kampustalo
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 0 - 200
- Opettajat
- Marjut Koskela
- Ajoitusryhmät
- Avoin AMK (Ei koske tutkinto-opiskelijaa) (Koko: 50 . Avoin AMK : 50.)
- Ristiinopiskelu (Koko: 0 . Avoin AMK : 0.)
- Pienryhmät
- Avoin AMK (Ei koske tutkinto-opiskelijaa)
- Ristiinopiskelu
- Opintojakso
- XX00CH87
Arviointiasteikko
1-5
Tavoitteet
Opiskelija:
• osaa nimetä arkiliikunnan terveyshyötyjä sekä passiiviseen elämäntyyliin liittyvät riskitekijät.
• osaa kertoa riittävän levon merkityksen hyvinvoinnille ja osaa luetella unihygieniaa edistävät tekijät
• osaa selittää terveellisen ja monipuolisen ravinnon merkityksen hyvinvoinnille ravitsemussuositukset huomioiden
• Osaa koostaa omien ruokailutottumusten pohjalta terveellisiä aterioita
Sisältö
• Fyysinen aktiivisuus: Fyysisen aktiivisuuden merkitys terveydelle, liikuntamäärät, arki- ja hyötyliikunnan näkökulma, luontoliikunnan monipuolisuus, liikunnan vaikutukset työssä jaksamiseen, paikallaan olon vähentäminen.
• Ravinto: Lautasmalli, ateriarytmi, aterioiden koostaminen, ravinnon laatu, ruuan määrä.
• Lepo: Rentoutusharjoitukset, ajanhallinta, liian vähäisen unen vaikutukset, unihygienian merkitys.
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Opintojakson hyväksytty- suoritus edellyttää, että opiskelija suorittaa opintojakson tehtävät ja Moodletentit hyväksytysti ja aikataulun mukaisesti.
Hyväksytyn kriteerit
opiskelija:
- osaa nimetä arkiliikunnan terveyshyötyjä sekä passiiviseen elämäntyyliin liittyvät riskitekijät
- osaa kertoa riittävän levon merkityksen hyvinvoinnille ja osaa luetella unihygieniaa edistävät tekijät
- osaa selittää terveellisen ja monipuolisen ravinnon merkityksen hyvinvoinnille ravitsemussuositukset huomioiden
- osaa soveltaa ravitsemussuosituksia käytännössä, eli koostaa omien ruokailutottumusten pohjalta terveellisiä aterioita