Siirry suoraan sisältöön

Hyvinvointipassi (5op)

Toteutuksen tunnus: XX00CH87-3012

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
22.04.2024 - 21.09.2024
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
01.10.2024 - 13.12.2024
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Kampustalo
Opetuskielet
suomi
Paikat
0 - 200
Opettajat
Marjut Koskela
Ajoitusryhmät
Avoin AMK (Ei koske tutkinto-opiskelijaa) (Koko: 50 . Avoin AMK : 50.)
Ristiinopiskelu (Koko: 0 . Avoin AMK : 0.)
Pienryhmät
Avoin AMK (Ei koske tutkinto-opiskelijaa)
Ristiinopiskelu
Opintojakso
XX00CH87

Arviointiasteikko

1-5

Tavoitteet

Opiskelija:
• osaa nimetä arkiliikunnan terveyshyötyjä sekä passiiviseen elämäntyyliin liittyvät riskitekijät.
• osaa kertoa riittävän levon merkityksen hyvinvoinnille ja osaa luetella unihygieniaa edistävät tekijät
• osaa selittää terveellisen ja monipuolisen ravinnon merkityksen hyvinvoinnille ravitsemussuositukset huomioiden
• Osaa koostaa omien ruokailutottumusten pohjalta terveellisiä aterioita

Sisältö

• Fyysinen aktiivisuus: Fyysisen aktiivisuuden merkitys terveydelle, liikuntamäärät, arki- ja hyötyliikunnan näkökulma, luontoliikunnan monipuolisuus, liikunnan vaikutukset työssä jaksamiseen, paikallaan olon vähentäminen.
• Ravinto: Lautasmalli, ateriarytmi, aterioiden koostaminen, ravinnon laatu, ruuan määrä.
• Lepo: Rentoutusharjoitukset, ajanhallinta, liian vähäisen unen vaikutukset, unihygienian merkitys.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Opintojakson hyväksytty- suoritus edellyttää, että opiskelija suorittaa opintojakson tehtävät ja Moodletentit hyväksytysti ja aikataulun mukaisesti.

Hyväksytyn kriteerit
opiskelija:
- osaa nimetä arkiliikunnan terveyshyötyjä sekä passiiviseen elämäntyyliin liittyvät riskitekijät
- osaa kertoa riittävän levon merkityksen hyvinvoinnille ja osaa luetella unihygieniaa edistävät tekijät
- osaa selittää terveellisen ja monipuolisen ravinnon merkityksen hyvinvoinnille ravitsemussuositukset huomioiden
- osaa soveltaa ravitsemussuosituksia käytännössä, eli koostaa omien ruokailutottumusten pohjalta terveellisiä aterioita

Siirry alkuun