Sosiaali- ja terveysalan yrittäjyys (3 op)
Toteutuksen tunnus: XX00DJ02-3005
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
17.04.2024 - 04.09.2024
Ajoitus
02.09.2024 - 13.12.2024
Laajuus
3 op
Virtuaaliosuus (op)
2 op
T&K-osuus
1 op
Yksikkö
SeAMK Sairaanhoitaja ja terveydenhoitaja
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Kampustalo
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Sairaanhoitaja (AMK)
- Sosionomi (AMK)
- Terveydenhoitaja (AMK)
- Fysioterapeutti (AMK)
- Geronomi (AMK)
Opettaja
- Pia Haapala
Opiskelijaryhmät
-
FYS23Fysioterapeutti (AMK)
Tavoitteet
Opiskelija
- osaa kuvata yrittäjyysosaamisen pääpiirteet sekä pohtia omia tavoitteittaan ja vahvuuksiaan suhteessa niihin.
- osaa kuvata ja tarkastella sosiaalista, kulttuurista ja taloudellista arvoa ja hahmottaa miten ne eroavat toisistaan
- tunnistaa arvojen ympäristösidonnaisuudet sekä rakenteet, joissa niitä voidaan tuottaa
- osaa kuvata yritystoiminnan merkityksen yhteiskunnassa ja kansantaloudessa ja tunnistaa erilaisia yrittäjyyden ilmenemistapoja elämässä.
- osaa kuvata kannattavan liiketoiminnan edellytykset
- tuntee yrityksen perustamiseen liittyvät vaiheet
- tunnistaa sosiaali- ja terveysalan yrittäjyyden erityispiirteitä ja mahdollisuuksia
- tuntee yrittäjyyteen liittyvät mahdollisuudet SeAMKissa
Sisältö
- Yrittäjyyskompetenssi, itsetuntemus ja minäpystyvyys, yrittäjyys osana elämää
- Arvon luominen, arvon tuottaminen eri rakenteissa, kuten yrityksissä ja yhdistyksissä
- Yrittäjyyden ja liiketoiminnan peruskäsitteet ja ansaintalogiikkaa, talouden lukutaito, riskien hallinta, megatrendit
- Liiketoiminnan perustamisen vaiheet
- Liiketoimintasuunnitelma liikeidean jäsentämisen työkaluna
- Sosiaali- ja terveysalan yritystoiminnan erityispiirteet osana yhteiskuntaa, lainsäädäntö,
- Yrittäjyystaitojen syventäminen SeAMKissa (SeAMK Business Hub, SeAMKPro, SeiES jne.)
Oppimateriaalit
Materiaali verkossa
Opetusmenetelmät
Asiantuntijaluennot, verkko-opetus
Pienryhmätyöskentelyä, harjoitustyöt , raportit ,seminaariesitykset
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Luennot, pienryhmien työskentely, seminaarityöskentely
Itsenäinen työskentely
Lähiopetus 20%, verkko-opetus ja itsenäinen työskentely 80%
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija
- ottaa vastuun tehtävistään
- kuvata ja pohtia yrittäjyyttä ja liiketoimintaa
- tuntee liiketoiminnan tietoperustaa ja vastuullisuuden sisältöä sosiaali- ja terveydenhuollossa
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Edellisen lisäksi opiskelija osaa
- arvioida omia mahdollisuuksiaan toimia yrittäjänä
- arvioida liiketoiminnan mahdollisuuksia sekä yrittäjäksi ryhtymistä
- tunnistaa ja kuvata omat verkostonsa sosiaali- ja terveysalalla
- osaa kuvata hyvin liiketoiminnan tietoperustaa ja vastuullisuuden yhteyksiä liiketoimintaan.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Edellisen lisäksi opiskelija osaa
- arvioida yrittäjyyden haasteita ja mahdollisuuksia
- analysoida ja arvioida liiketoimintamahdollisuuksia, strategisia valintoja ja liiketoimintamalleja
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Hylätty:
Suoritus on hylätty, jos opiskelija ei ole suoriutunut kurssin tehtävistä hyväksytysti. Opiskelija kuvaa puutteellisesti sosiaalisen, kulttuurisen ja taloudellisen arvon luontia, eikä tunnista niiden merkitystä yritystoiminnassa ja yhteiskunnassa. Opiskelija ei tunnista liiketoiminnan peruskäsitteitä, eikä osaa kuvata kannattavan liiketoiminnan edellytyksiä. Opiskelija ei kuvaa omaa suhdettaan yrittäjyyteen ja yrittäjyyskompetenssiin.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Kaikkein osatehtävien suorittaminen verkossa
Osallistuminen seminaariin ja aktiivinen osallistuminen opintojaksolle
Hylätty (0)
Suoritus on hylätty, jos opiskelija ei ole suoriutunut kurssin tehtävistä hyväksytysti. Opiskelija kuvaa puutteellisesti sosiaalisen, kulttuurisen ja taloudellisen arvon luontia, eikä tunnista niiden merkitystä yritystoiminnassa ja yhteiskunnassa. Opiskelija ei tunnista liiketoiminnan peruskäsitteitä, eikä osaa kuvata kannattavan liiketoiminnan edellytyksiä. Opiskelija ei kuvaa omaa suhdettaan yrittäjyyteen ja yrittäjyyskompetenssiin.
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)
Opiskelija
- ottaa vastuun tehtävistään
- kuvata ja pohtia yrittäjyyttä ja liiketoimintaa
- tuntee liiketoiminnan tietoperustaa ja vastuullisuuden sisältöä sosiaali- ja terveydenhuollossa
Arviointikriteerit, hyvä (3-4)
Edellisen lisäksi opiskelija osaa
- arvioida omia mahdollisuuksiaan toimia yrittäjänä
- arvioida liiketoiminnan mahdollisuuksia sekä yrittäjäksi ryhtymistä
- tunnistaa ja kuvata omat verkostonsa sosiaali- ja terveysalalla
- osaa kuvata hyvin liiketoiminnan tietoperustaa ja vastuullisuuden yhteyksiä liiketoimintaan.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Edellisen lisäksi opiskelija osaa
- arvioida yrittäjyyden haasteita ja mahdollisuuksia
- analysoida ja arvioida liiketoimintamahdollisuuksia, strategisia valintoja ja liiketoimintamalleja