Luonnon monimuotoisuus maatilalla (2 op)
Toteutuksen tunnus: 9A00DC09-3005
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
15.04.2024 - 30.06.2025
Ajoitus
13.01.2025 - 31.05.2025
Laajuus
2 op
Virtuaaliosuus (op)
2 op
Yksikkö
SeAMK Agrologi
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Agrologi (AMK)
Opettaja
- Jari Luokkakallio
Opiskelijaryhmät
-
MAGRO22Agrologi (AMK)
-
AGRO22PRAgrologi (AMK)
Tavoitteet
Opiskelija tietää millaisista teemoista maatalousluonnon monimuotoisuus koostuu. Hän tunnistaa maatilan monimuotoisuuden edistämisen mahdollisuudet ja osaa soveltaa niitä käytännön toiminnassa ja suunnittelussa maatilalla. Opiskelija ymmärtää maatalousluonnon monimuotoisuuden vaikutukset tilan tuotannon, ympäristön ja talouden kannalta.
Sisältö
Riistapellot ja kosteikot
Luonnonlaitumet
Maaperäluonnon monimuotoisuus
Pölyttäjät ja hyötyhyönteiset
Alkuperäisrodut
Monimuotoisuustoimien kannattavuus tilalla
Käytännön teot tilalla
Oppimateriaalit
Ruokaviraston sivuilla oleva Luonnon monimuotoisuus maatilalla aineisto https://www.ruokavirasto.fi/tuet/maatalous/luonnon-monimuotoisuus-maatilalla/
Opetusmenetelmät
Itsenäinen opiskelu verkossa, verkkotentti ja arvioitava LUMO-suunnitelma.
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Non-stop
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
.Opiskelija tietää mistä teemoista maatalousluonnon monimuotoisuus koostuu. Hän löytää maatilan monimuotoisuuden edistämisen mahdollisuuksia. Opiskelija tunnistaa maatalousluonnon monimuotoisuuden vaikutuksia tilan toimintaan.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija osaa selittää mistä teemoista maatalousluonnon monimuotoisuus koostuu. Hän osaa kuvata ne keinot, joilla maatilan monimuotoisuutta voidaan edistää ja osaa suunnitella sopivia käytännön toimia tilalle. Opiskelija osaa perustella maatalousluonnon monimuotoisuuden vaikutuksia tilan tuotannon, ympäristön ja talouden kannalta.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija osaa tulkita maatalousluonnon monimuotoisuuden eri teemat. Hän osaa analysoida ne keinot, joilla maatilan monimuotoisuutta voidaan edistää ja osaa kehittää niitä käytännön toiminnassa ja suunnittelussa maatilalla. Opiskelija osaa arvioida maatalousluonnon monimuotoisuuden vaikutukset tilan tuotannon, ympäristön ja talouden kannalta.