Siirry suoraan sisältöön

Elämystapahtuma (5op)

Toteutuksen tunnus: CA00DC07-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
22.04.2024 - 01.10.2024
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
03.03.2025 - 20.04.2025
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
suomi
Koulutus
Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut
Opettajat
Paula Juurakko
Eliisa Ylinen
Ryhmät
RESTO22
Restonomi (AMK)
MRESTO23
Restonomi (AMK), monimuotototeutus
Opintojakso
CA00DC07

Arviointiasteikko

1-5

Tavoitteet

Opiskelija ymmärtää elämyksen syntymisen edellytykset ja sen monipuoliseen tuottamiseen liittyvät periaatteet. Opiskelija osaa suunnitella, toteuttaa ja johtaa moniaistisen ja mieleenpainuvan ruokaelämystapahtuman. Hän osaa edistää omaa luovuuttaan ja innovoida erilaisia asiakaslähtöisiä palvelukokonaisuuksia. Opiskelija hallitsee monialaisissa projektitehtävissä toimimisen sekä osaa arvioida elämystuotannon laatua kokonaisvaltaisesti.

Sisältö

Ruokaelämystapahtuman suunnittelu ja toteutus
Tila ja tunnelma
Ruokatuote
Ohjelma
Palvelupolku

Oppimateriaalit

Gustafsson, I-B., Öström, Å., Johansson, J. & Mossberg, L. (2006.) The Five Aspects Meal model: a tool for developing meal services in restaurant. Journal of Foodservice 17. 84-93.
Hynynen, A., Hopia, A., Uimonen, H.,Pitkäkoski, T., Aaltojärvi, I., Paakki, M., & Kontukoski, M. (2018). Ei ainoastaan leivästä. Tampereen yliopisto.
Kalliomäki, A. (2014). Tarinallistaminen. Palvelukokemuksen punainen lanka. Talentum.
Pine, B.J., & Gilmore, J.H. (1999). The Experience Economy: Work is Theatre & Every Business a Stage. Harvard Business Press.
Pitkäkoski, T. (2015). Elämysperusteisen ruokapalvelutapahtuman tuottamisen konseptointi. Seinäjoen ammattikorkeakoulu.
Tarssanen, S. 2005. Elämystuottajan käsikirja.Lapin elämysteollisuuden osaamiskeskus.
Tuulaniemi, J. 2011. Palvelumuotoilu.
Vallo, H.& Häyrinen, E. 2012. Tapahtuma on tilaisuus: tapahtumamarkkinointi ja tapahtuman järjestäminen.

Opetusmenetelmät

Ruokaelämystapahtuman suunnittelu ja käytännön toteutus.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Opintojakso on mahdollista opinnollistaa.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

5 op - 135 tuntia.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija tunnistaa elämyksen tuottamisen pääperiaatteita. Opiskelija osaa ohjatusti suunnitella ja toteuttaa elämyksellisen ruokatapahtuman ottaen huomioon elämysteeman.
Opiskelija tiedostaa palvelukokonaisuuden suunnittelussa ja toteutuksessa itse ruokatuotteeseen, tunnelmaan, asiakkaan kohtaamiseen sekä kokonaisuuden johtamiseen liittyviä näkökohtia.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa elämyksen tuottamisen pääperiaatteita ja arvioida niiden merkitystä elämystuotannossa. Opiskelija osaa suunnitella ja toteuttaa elämyksellisen ruokatapahtuman ottaen huomioon resurssit sekä elämysteeman. Opiskelija huomioi palvelukokonaisuuden suunnittelussa ja toteutuksessa itse ruokatuotteeseen, tunnelmaan, asiakkaan kohtaamiseen sekä kokonaisuuden johtamiseen liittyviä näkökohtia.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa elämyksen tuottamisen pääperiaatteet ja arvioida elämystuotantoa asiakkaan kokemuksesta lähtien. Opiskelija osaa suunnitella, toteuttaa ja organisoida elämyksellisen ruokatapahtuman ottaen huomioon vaadittavan laatutason, resurssit sekä elämysteeman.
Opiskelija huomioi monipuolisesti palvelukokonaisuuden suunnittelussa ja toteutuksessa itse ruokatuotteeseen, tunnelmaan, asiakkaan kohtaamiseen sekä kokonaisuuden johtamiseen liittyvät näkökohdat.

Esitietovaatimukset

Ruokapalvelujen tuottaminen
Ravintolapalvelujenpalvelujen johtaminen
Asiakkaan kohtaaminen
Matkailu- ja elämyspalvelut

Siirry alkuun