Siirry suoraan sisältöön

Tutkimus- ja kehittämistyö (4 op)

Toteutuksen tunnus: 8B00CX71-3003

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

22.04.2024 - 04.09.2024

Ajoitus

26.08.2024 - 18.12.2024

Laajuus

4 op

Yksikkö

VANHENNETTU SeAMK Bio- ja elintarviketekniikka sekä restonomi

Toimipiste

SeAMK Seinäjoki, Frami

Opetuskielet

  • Suomi

Tutkinto-ohjelma

  • Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka

Opettaja

  • Anu Latva-Reinikka
  • Margit Närvä
  • Sari Rimpelä

Opiskelijaryhmät

  • BIELI22
    Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka

Tavoitteet

Opiskelija osaa soveltaa erilaisia tutkimusmenetelmiä. Opiskelija osaa hakea tietoa ja kykenee kriittiseen tiedon arviointiin. Opiskelija osaa tulkita tilastoja ja niitä kuvaavia tunnuslukuja. Hän osaa hankkia ja analysoida tilastollista tutkimusaineistoa. Opiskelija tuntee opinnäytetyöprosessin ja hän osaa tehdä opinnäytetyösuunnitelman.

Sisältö

- tiedohaku, tiedon arviointi, käyttö ja soveltaminen
- tilastomatematiikka
- määrällisen tutkimusaineiston hankinta, kuvaaminen ja analysointi
- opinnäytetyöprosessi
- opinnäytetyösuunnitelma

Oppimateriaalit

Hirsjärvi, S., Remes, P. & Sajavaara, P. 2009. Tutki ja kirjoita. 15. uud. p. Helsinki: Tammi.
Muu opettajan mainitsema materiaali

Opetusmenetelmät

Luennot
Harjoitukset
Ryhmässä tehtävä harjoitustyö
Kokoava tentti

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Opiskelijan työmäärä yhteensä 106h, josta
-ohjattua opetusta 30 h
- itsenäistä, pienryhmässä tapahtuvaa opiskelua 76 h

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Opiskelija osallistuu aktiivisesti lähiopetukseen ja palauttaa annetut tehtävät hyväksytysti. Opiskelija osaa hakea tietoa ja arvioida sitä kriittisesti. Opiskelija osaa tilastomatematiikan peruskäsitteet. Opiskelija osaa hankkia, kuvata ja analysoida määrällisen tutkimusaineiston. Opiskelija tuntee opinnäytetyöprosessin ja osaa tehdä tutkimussuunnitelman.

Esitietovaatimukset

Tutkimus- ja kehittämistyön perusteet 2 op
Projektitoiminnan perusteet 3 op