Lihateknologia (3 op)
Toteutuksen tunnus: 8B00DK53-3002
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
11.09.2024 - 05.01.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
-
07.01.2025 - 23.02.2025
Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 3 op
- Lähiosuus
- 3 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Toimipiste
- SeAMK Seinäjoki, Frami
- Opetuskielet
- suomi
- Koulutus
- Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
- Opettajat
- Matti-Pekka Pasto
- Ryhmät
-
BIELI23Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka, Päivätoteutus
- Opintojakso
- 8B00DK53
Arviointiasteikko
1-5
Tavoitteet
Opiskelija osaa määritellä yleisimmät liha-alan raaka-aineet, lihan laatuun ja käyttöominaisuuksiin vaikuttavat tekijät sekä osaa selittää tavallisimmat valmistusprosessit
Sisältö
• Liha-alan toiminta
• Teuraseläinlajit
• Teurastus
• Ruhon rakenne ja koostumus
• Teurastuksen jälkeiset muutokset lihassa
• Lihatuotteiden valmistus.
Oppimateriaalit
Puolanne: Lihateknologia 1, Helsingin yliopisto
Aho, J., Koponen, M., Pasto, M. & Stalder, S. 2020. Monipuolinen elintarvikeala: Elintarvikkeiden valmistus ja tuotanto. Helsinki: Opetushallitus.
Opettajan materiaali
Opetusmenetelmät
Luennot, tehtävät
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Raportoitu työelämäosaaminen ja erillistehtävä.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Työmäärä yhteensä: 81 h
- mistä työjärjestyksessä olevaa opiskelua: 30 h
- mistä itsenäistä opiskelua: 51 h
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija on esittänyt hyväksytysti annetut tehtävät/osiot. Opiskelija tuntee ja hallitsee tyydyttävässä määrin aiheeseen liittyvät ilmiöt, peruskäsitteet ja menetelmät.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija on esittänyt hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee aiheeseen liittyvät ilmiöt, peruskäsitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Opiskelija kykenee yhdistämään oppimansa aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija on esittänyt hyväksytysti annetut harjoitustyöt ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee elintarviketeknologiaan liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä osaa soveltaa niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Opiskelija on osoittanut kykyä luoda aihepiirin puitteissa uusia merkityksiä ja ajatuksia aiemmin oppimaansa.
Esitietovaatimukset
Elintarvikemikrobiologia ja prosessihygienia
Elintarviketeknologian perusteet
Elintarvikekemia