Yritystoiminnan analysointi ja kehittäminen (7 op)
Toteutuksen tunnus: LT00DR41-3001
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 11.11.2024 - 15.01.2025
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 10.03.2025 - 25.05.2025
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 7 op
- Lähiosuus
- 7 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Yksikkö
- SeAMK Liiketalous ja pk-yrittäjyys
- Toimipiste
- SeAMK Seinäjoki, Frami
- Opetuskielet
- suomi
- Koulutus
- Tradenomi (AMK), Liiketalous
- Opettajat
- Anna Vierula
- Kristiina Mutka-Vierula
- Juhani Palomäki
- Sami Kautto
- Leena Uusitalo
- Kielet_viestintä Nimeämätön
- Kim Leppänen
- Merja Juppo
- Ryhmät
-
LITA24ATradenomi (AMK), Liiketalous
-
LITA24BTradenomi (AMK), Liiketalous
-
LITA24CTradenomi (AMK), Liiketalous
-
LITA24DTradenomi (AMK), Liiketalous
- Opintojakso
- LT00DR41
Arviointiasteikko
1-5
Tavoitteet
Opiskelija osaa analysoida ja kehittää yrityksen toimintaa eri osa-alueilla. Opiskelija osaa selvittää syyt yrityksen jatkuvan kehityksen tarpeeseen sekä yrityksen toimintaympäristössä tapahtuvien muutosten vaikutuksen yrityksen toimintaan. Opiskelija osaa laatia pienen yrityksen tilinpäätöksen ja jatkaa kirjanpitoa tilinpäätöksen jälkeen. Opiskelija osaa käyttää toiminnanohjausjärjestelmän keskeisiä moduuleja. Opiskelija osaa pitää yhtiöoikeudellisesti tarvittavat kokoukset sekä osaa laatia tarvittavat pöytäkirjat.
Sisältö
- yritystoiminnan analysointi ja kehittäminen
- yrityksen kasvun vaikutus tulevaisuuden strategiaan
- markkinoinnin suunnitelmallisuus
- tilinpäätös
- tuloksen ja taloudellisen aseman analysointi
- yrityksen elinkaari
- hallituksen kokous, yhtiökokouskutsu, yhtiökokous
- tulevan kauden budjetti
- itse- ja vertaisarviointi
Oppimateriaalit
- Bergström S. ja Leppänen A.: Yrityksen asiakasmarkkinointi, Edita, Helsinki
- Jormakka, R., Koivusalo, K., Lappalainen, J. ja M. Niskanen (2023): Laskentatoimi, Edita, Helsinki
- Karttunen, T., Laasanen, H., Sippel, L., Uitto, T., & Valtonen, M. (2017). Juridiikan perusteet (5.-6. painos.). Sanoma Pro Oy.
- luennoitsijoiden ilmoittama materiaali
Opetusmenetelmät
- luennot ja ohjatut harjoitukset
- työskentely virtuaaliyrityksessä
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
luennot ja ohjatut harjoitukset
- itsenäinen työskentely
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija on suorittanut annetut tehtävät/osiot ja on osallistunut opintojaksolle. Opiskelija osaa analysoida ja kehittää yrityksen toimintaa eri osa-alueilla. Opiskelija osaa selvittää syyt yrityksen jatkuvan kehityksen tarpeeseen sekä yrityksen toimintaympäristössä tapahtuvien muutosten vaikutuksen yrityksen toimintaan. Opiskelija osaa laatia yrityksen tilinpäätöksen ja jatkaa kirjanpitoa tilinpäätöksen jälkeen. Opiskelija osaa pitää yhtiöoikeudellisesti tarvittavat kokoukset sekä osaa laatia tarvittavat pöytäkirjat.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija on suorittanut annetut tehtävät/osiot ja on osallistunut aktiivisesti opintojaksolle. Opiskelija osaa analysoida ja kehittää yrityksen toimintaa eri osa-alueilla. Opiskelija osaa selvittää syyt yrityksen jatkuvan kehityksen tarpeeseen sekä yrityksen toimintaympäristössä tapahtuvien muutosten vaikutuksen yrityksen toimintaan. Opiskelija osaa laatia yrityksen tilinpäätöksen ja jatkaa kirjanpitoa tilinpäätöksen jälkeen. Opiskelija osaa pitää yhtiöoikeudellisesti tarvittavat kokoukset sekä osaa laatia tarvittavat pöytäkirjat.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija on suorittanut annetut tehtävät/osiot perusteellisesti ja on osallistunut aktiivisesti ja rakentavasti opintojaksoon. Opiskelija osaa analysoida ja kehittää yrityksen toimintaa eri osa-alueilla. Opiskelija osaa selvittää syyt yrityksen jatkuvan kehityksen tarpeeseen sekä yrityksen toimintaympäristössä tapahtuvien muutosten vaikutuksen yrityksen toimintaan. Opiskelija osaa laatia yrityksen tilinpäätöksen ja jatkaa kirjanpitoa tilinpäätöksen jälkeen. Opiskelija osaa pitää yhtiöoikeudellisesti tarvittavat kokoukset sekä osaa laatia tarvittavat pöytäkirjat.
Esitietovaatimukset
- Yritystoiminnan suunnittelu
- Yritystoiminnan käynnistys
- Yritystoiminnan ylläpito ja kasvattaminen