Siirry suoraan sisältöön

FBC – Food Business Challenge (3 op)

Toteutuksen tunnus: 8B00DS94-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

08.12.2023 - 31.03.2024

Ajoitus

01.08.2023 - 30.06.2024

Laajuus

2 - 3

Virtuaaliosuus (op)

2 op

T&K-osuus

2 op

Yksikkö

SeAMK Bio- ja elintarviketekniikka sekä restonomi

Toimipiste

SeAMK Seinäjoki, Frami

Opetuskielet

  • Suomi
  • Englanti

Paikat

1 - 100

Tutkinto-ohjelma

  • Restonomi (AMK)
  • Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka

Opettaja

  • Lotta Haapala

Tavoitteet

Opiskelija osaa tunnistaa ja edistää ruokaketjuun liittyviä uusia ideoita ja mahdollisuuksia. Opiskelija osaa tulkita alan toimintaan vaikuttavia ajankohtaisia tekijöitä ja tulevaisuuden trendejä. Opiskelija tuottaa itsenäisesti tai tiimissä kilpailun painopisteet huomioivan ideakuvauksen. Opintojakson jälkeen opiskelijalla on tarvittavat valmiudet hioa ideansa toteutuskelpoiseksi konseptiksi.

Opintojaksolla syntynyttä ideaa tarkastellaan erityisesti seuraavista näkökulmista:
- Idean ainutlaatuisuus ja lisäarvo
- Markkinoilla oleva mahdollisuus tai tarve
- Liiketaloudellinen näkökulma ja riskit
- Toteuttamiseen tarvittava osaaminen
- Vastuullisuus, kestävän kehityksen näkökulma ja digitalisaation mahdollisuudet.

Sisältö

Opintojakso suoritetaan verkko-opintoina. Opiskelija perehtyy opintojakson verkkomateriaaleihin ja tuottaa oppimistehtävistä koostuvan kilpailun kriteerien mukaisen ideakuvauksen. Ideakuvauksen voi tuottaa joko itsenäisesti tai opiskelijatiimissä. Opintojaksolle on mahdollista osallistua myös jättämättä ideaansa kilpailuun.

Oppimateriaalit

Jussila, E., & Hannu, H. (2017). Liikeidean kehittäjän lähtöselvitys, matkalla menestyväksi yrittäjäksi. Into Seinäjoki ja Seinäjoen ammattikorkeakoulu.

Opetusmenetelmät

Opintojakso suoritetaan verkko-opintoina. Opiskelija perehtyy opintojakson verkkomateriaaleihin ja tuottaa oppimistehtävistä koostuvan kilpailun kriteerien mukaisen ideakuvauksen.

Ideakuvauksen voi tuottaa joko itsenäisesti tai opiskelijatiimissä. Opintojaksolle voi osallistua jättämättä ideaansa kilpailuun.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Ideakuvauksen voi tuottaa joko itsenäisesti tai opiskelijatiimissä.

realization.localizedApproveRejectDescription

Verkkokurssin hyväksytty suoritus edellyttää opintojakson oppimistehtävien tekemistä ja niistä koostuvan kilpailun kriteerien mukaisen ideakuvauksen luomista. Ideakuvaus tulee palauttaa määräajan puitteissa (2op). Mikäli opiskelija osallistuu Food Business Challenge -kilpailuun ja etenee finaaliin, hän saa opintojaksosta yhden opintopisteen lisää (yht. 3op).

Arviointiasteikko

Hyväksytty/hylätty

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Hyväksytty suoritus:
Verkkokurssin hyväksytty suoritus edellyttää opintojakson oppimistehtävien tekemistä ja niistä koostuvan kilpailun kriteerien mukaisen ideakuvauksen luomista. Ideakuvaus tulee palauttaa määräajan puitteissa (2op). Mikäli opiskelija osallistuu Food Business Challenge -kilpailuun ja etenee finaaliin, hän saa opintojaksosta yhden opintopisteen lisää (yht. 3op).

Hylätty:
Opiskelija ei suorita jaksolle sisältyviä oppimistehtäviä määräajan puitteissa. Opiskelijalla ei ole osaamistavoitteiden mukaisia tietoja tai taitoja.

Hylätty (0)

Opiskelija ei suorita jaksolle sisältyviä oppimistehtäviä määräajan puitteissa. Opiskelijalla ei ole osaamistavoitteiden mukaisia tietoja tai taitoja.

Esitietovaatimukset

Edeltävää osaamista ei vaadita.

Lisätiedot

Opintojaksolle ovat tervetulleita kaikki opiskelijat tutkintoalasta riippumatta.

Food Business Challenge on Seinäjoen ammattikorkeakoulun vuosittain järjestämä valtakunnallinen opiskelijakilpailu, jossa etsitään ruokasektoriin liittyviä uusia liikeideoita, tuotteita tai palveluita. Kilpailun teemana on kestävät ruokaratkaisut, ja siihen voi osallistuja joko yksin tai tiimin kanssa. Kisan voittajalle on luvassa tuotepalkintoja, rahan arvoisia idean kehityspalveluita ja näkyvyyttä. Food Business Challenge -kurssi tukee kilpailuun osallistumista.