Siirry suoraan sisältöön

Lihateknologia (3 op)

Toteutuksen tunnus: 8B00DK53-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

11.09.2023 - 14.09.2023

Ajoitus

01.08.2023 - 31.07.2024

Laajuus

3 op

Yksikkö

SeAMK Bio- ja elintarviketekniikka sekä restonomi

Toimipiste

SeAMK Seinäjoki, Frami

Opetuskielet

  • Suomi

Tutkinto-ohjelma

  • Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka

Opettaja

  • Matti-Pekka Pasto

Opiskelijaryhmät

  • ELIKE23
    Elintarvikekehittäjä

Tavoitteet

Opiskelija osaa määritellä yleisimmät liha-alan raaka-aineet, lihan laatuun ja käyttöominaisuuksiin vaikuttavat tekijät sekä osaa selittää tavallisimmat valmistusprosessit

Sisältö

• Liha-alan toiminta
• Teuraseläinlajit
• Teurastus
• Ruhon rakenne ja koostumus
• Teurastuksen jälkeiset muutokset lihassa
• Lihatuotteiden valmistus.

Oppimateriaalit

Puolanne: Lihateknologia 1, Helsingin yliopisto
Aho, J., Koponen, M., Pasto, M. & Stalder, S. 2020. Monipuolinen elintarvikeala: Elintarvikkeiden valmistus ja tuotanto. Helsinki: Opetushallitus.
Opettajan materiaali

Opetusmenetelmät

Luennot, tehtävät

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Työmäärä yhteensä: 81 h
- mistä työjärjestyksessä olevaa opiskelua: 30 h
- mistä itsenäistä opiskelua: 51 h

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija on esittänyt hyväksytysti annetut tehtävät/osiot. Opiskelija tuntee ja hallitsee tyydyttävässä määrin aiheeseen liittyvät ilmiöt, peruskäsitteet ja menetelmät.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija on esittänyt hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee aiheeseen liittyvät ilmiöt, peruskäsitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Opiskelija kykenee yhdistämään oppimansa aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija on esittänyt hyväksytysti annetut harjoitustyöt ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee elintarviketeknologiaan liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä osaa soveltaa niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Opiskelija on osoittanut kykyä luoda aihepiirin puitteissa uusia merkityksiä ja ajatuksia aiemmin oppimaansa.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Hyväksytysti suoritetut tentti ja harjoitustyöt

Esitietovaatimukset

Elintarvikemikrobiologia ja prosessihygienia
Elintarviketeknologian perusteet
Elintarvikekemia