Tuotannon seuranta ja laadunhallinta (5op)
Toteutuksen tunnus: KA01BKOTU12-5
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 01.10.2016 - 31.12.2016
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 01.01.2017 - 30.04.2017
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Koulutus
- Agrologi (AMK)
- Opettajat
- Samu Palander
- Jatta Kielenniva
- Teija Rönkä
- Vastuuopettaja
- Samu Palander
- Ajoitusryhmät
- Pienryhmä 1 (Koko: 0 . Avoin AMK : 0.)
- Pienryhmä 2 (Koko: 0 . Avoin AMK : 0.)
- Pienryhmät
- Pienryhmä 1
- Pienryhmä 2
- Opintojakso
- KA01BKOTU12
Arviointiasteikko
1-5
Tavoitteet
Opiskelija tuntee keskeiset lakisääteiset sekä tuotannon seurantaa ja suunnittelua varten tarvittavat muistiinpanot ja osaa etsiä tietoa niistä. Hän osaa tulkita tuotantoa kuvaavien raporttien sisältämiä tunnuslukuja. Hän tuntee tuotantoeläinten terveydenhuollon tavoitteet ja seurantatavat. Opiskelija osaa selittää kotieläintuotannon ja terveydenhuollon perusyhteydet tuotteiden laatuun ja elintarviketurvallisuuteen. Hän osaa laskea rehuannoksen ravintoainesisällön ja sen koostumusta kuvaavia tunnuslukuja sekä tulkita näiden merkitystä.
Sisältö
Kirjanpito, muistiinpanot ja tiedonkeruu kotieläintiloilla, tuotantoeläinten terveydenhuollon seurantajärjestelmät ja tavoitteet, tuotannosta kertovat raportit ja niiden sisältämien tunnuslukujen tulkinta, kotieläintuotteiden laatuvaatimukset ja hinnoitteluperusteet, rehuanalytiikan ja rehuarvojärjestelmän perusteet.
Oppimateriaalit
Opettajien osoittama materiaali.
Opetusmenetelmät
Luennot ja oppimistehtävät.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Yhteensä 133 h. Työjärjestyksessä oleva opetus 60 h ja itsenäinen opiskelu 73 h.
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija osaa luetella keskeiset kirjanpitovelvoitteet ja tietojenkeruutavat kotieläintiloilla. Hän osaa määritellä tuotantoeläinten terveydenhuollon keskeiset tavoitteet sekä tärkeimmät elintarviketurvallisuuteen ja kotieläintuotteiden laatuun vaikuttavat tekijät. Hän osaa tulkita rehujen kulutuslaskelmia, rehujen analysointitietoja ja ruokintasuunnitelmia.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija osaa laatia keskeiset muistiinpanot tuotannonseurantaa, eläinten terveydenhuoltoa ja elintarviketurvallisuuden varmistamista varten. Hän osaa selittää kotieläintuotannon ja elintarviketurvallisuuden väliset perusyhteydet. Hän osaa tulkita raporttien ja suunnitelmien sisältämiä tunnuslukuja. Hän osaa laskea rehuannoksen sisältämän ravintoainemäärän sekä verrata niitä ruokintasuosituksiin ja muihin annettuihin ohjearvoihin.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija osaa selittää, miten kotieläintiloilta kerättäviä tietoja ja niiden perusteella laadittuja raportteja ja suunnitelmia hyödynnetään eri tarkoituksiin. Hän osaa analysoida raporttien ja suunnitelmien tunnuslukuja sekä soveltaa tietoja tuotannonsuunnitteluun. Hän osaa laskea rehuannoksen sisältämän ravintoainemäärän sekä verrata niitä ruokintasuosituksiin ja muihin annettuihin ohjearvoihin. Hän arvioida rehujen kulutusta eri tavoilla ja vertailla satuja tuloksia.