Siirry suoraan sisältöön

Ravitsemusviestintä (5 op)

Toteutuksen tunnus: CA00CX27-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

13.11.2023 - 17.01.2024

Ajoitus

01.01.2024 - 31.05.2024

Laajuus

5 op

Virtuaaliosuus (op)

4 op

Yksikkö

VANHENNETTU SeAMK Bio- ja elintarviketekniikka sekä restonomi

Toimipiste

SeAMK Seinäjoki, Frami

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

15 - 40

Tutkinto-ohjelma

  • Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut

Opettaja

  • Minni Keskimäki
  • Leena Arjanne

Opiskelijaryhmät

  • MRESTO22
    Restonomi (AMK), monimuotototeutus
  • RESTO21
    Restonomi (AMK)

Tavoitteet

Opiskelija osaa nimetä mediakentän erityispiirteitä, analysoida alaan liittyviä tekstejä ja osaa soveltaa oppimaansa omassa tekstissään. Hän osaa analysoida tekstejä tekstin rakenteen, kielen ja sisällön osalta. Hän perehtyy mediakenttään ja median käyttöön ravitsemusviestinnässä ja osaa kirjoittaa alaansa liittyvistä aiheista mediaan. Hän osaa perustella tekemänsä valinnat asiantuntevasti ja uskottavasti sekä osaa antaa rakentavaa palautetta. Hän osaa arvioida tiedon luotettavuutta.

Sisältö

Ravitsemus- ja mediaviestinnän erityispiirteitä
Ravitsemusaiheisten mediatekstien analysointi
Ravitsemusaiheinen mediajuttu (tiedonhaku, suunnittelu, toteutus, itse- ja vertaisarviointi)

Oppimateriaalit

Ilmoitetaan opintojakson alussa.

Opetusmenetelmät

-lähi-, hybridi- ja etäopetus

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Ilmoitetaan kurssin aikana.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

yhteensä 135 tuntia

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija hallitsee joitakin periaatteita, miten analysoida ja tuottaa alaansa liittyviä mediatekstejä ohjatusti. Opiskelija osaa avustettuna analysoida mediavalintaa, tekstin kohderyhmää ja mediajutun koostamisen kriteereitä. Hän osaa analysoida satunnaisesti tekstin rakennetta, kieltä ja sisältöä. Opiskelija osaa käyttää luotettavia tiedonlähteitä ohjatusti. Hän osaa perustella joiltakin osin tekemänsä valinnat. Hän osaa antaa palautetta muille. Opiskelija osoittaa kiinnostusta opintojakson aihealueeseen. Hän osaa vain joiltakin osin noudattaa annettuja ohjeita ja toimia annetussa aikataulussa.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija hallitsee periaatteet, miten analysoida tai tuottaa alaansa liittyviä mediatekstejä. Hän ymmärtää tekstin kohderyhmän merkityksen. Hän tietää mediajutun koostamisen kriteerit ja osaa analysoida tekstejä rakenteen, kielen ja sisällön osalta suurimmalta osin. Opiskelija osaa käyttää luotettavia tiedonlähteitä. Hän osaa perustella tekemänsä valinnat uskottavasti ja osaa antaa rakentavaa palautetta. Hän osoittaa toiminnassaan näkemyksellisyyttä ja analysointikykyä ja kykenee havaitsemaan kehittymistarpeita omassa toiminnassaan. Hän osaa pääosin noudattaa annettuja ohjeita ja toimia annetussa aikataulussa.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija hallitsee periaatteet, miten analysoida ja tuottaa alaansa liittyviä mediatekstejä. Hän tietää tekstin kohderyhmän ja median valinnan merkityksen ja osaa analysoida tekstejä tästä näkökulmasta. Hän tietää mediajutun koostamisen kriteerit ja osaa analysoida tekstejä rakenteen, kielen ja sisällön osalta. Opiskelija osaa käyttää luotettavia tiedonlähteitä perustellusti. Hän osaa perustella tekemänsä valinnat asiantuntevasti ja uskottavasti sekä pystyy antamaan rakentavaa palautetta muille. Opiskelija on aloitteellinen, osaa analysoida toimintaansa ja kykenee havaitsemaan kehittämismahdollisuuksia. Hän on osaa soveltaa oppimaansa käytäntöön. Hän osaa noudattaa annettuja ohjeita ja toimia prosessin aikana annetussa aikataulussa täsmällisesti.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

- kirjalliset tehtävät
- verkkotentti (-tentit)
- itsearviointi ja vertaisarviointi

Esitietovaatimukset

Elintarvikkeet ja ravitsemus (suoritettu)
Ravitsemuslaatu ruokapalveluissa (suoritettu)