Kestävä matkailu (2 op)
Toteutuksen tunnus: LT00CK97-3004
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
17.04.2023 - 11.10.2023
Ajoitus
23.10.2023 - 01.12.2023
Laajuus
2 op
Virtuaaliosuus (op)
2 op
Yksikkö
VANHENNETTU SeAMK Bio- ja elintarviketekniikka sekä restonomi
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Restonomi (AMK)
Opettaja
- Sanna Jyllilä
Opiskelijaryhmät
-
RESTO22Restonomi (AMK)
-
MRESTO23Restonomi (AMK), monimuotototeutus
-
VVOVVO-ryhmä Peppiä varten
Tavoitteet
Opiskelija osaa määritellä kestävän matkailun keskeiset käsitteet. Opiskelija tunnistaa keskeiset kestävän matkailun sertifikaatit ja ohjelmat Suomessa ja muualla. Opiskelija ymmärtää kestävän matkailun ja vastuullisen toiminnan keskeiset periaatteet ja osaa soveltaa niitä käytännössä. Opiskelija osaa soveltaa uutta tietoa matkailutoimialan kehittämiseen ja tarkastella kriittisesti olemassa olevia toimintamalleja matkailuyritykissä ja destinaatioissa. Opiskelija tunnistaa matkailun vaikutukset ympäristöön ja yhteiskuntaan.
Sisältö
- Kestävän matkailun periaatteet
- Kestävän matkailun sertifikaatit ja ohjelmat
- Kestävä liiketoiminta
- Matkailun vaikutukset ympäristöön ja yhteiskuntaan
Oppimateriaalit
Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto, Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, & Blinnikka, P. (2012). Maaseutumatkailu - kestävyyslaji?: Näkökulmia kestävään matkailuun maaseudulla. Jyväskylän ammattikorkeakoulu.
Edelheim, J., Ilola, H., & Björk, P. (2017). Matkailututkimuksen avainkäsitteet. Lapland University Press.
Tervo-Kankare, K. (2016). Käsikirja kestävästä matkailusta. Matkailututkimus, 12(1), .
Opetusmenetelmät
Verkko-opetus, sisältää aikaan sidottua verkossa toteutettavaa opetusta. Luennot tallennetaan.
Luennot, verkkokeskustelut, testit, toiminnalliset tehtävät, yksilö-, pari- tai ryhmätyöt.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
2 op = 54 h. Luennot 15 h, itsenäinen opiskelu, tehtävät, verkkokeskustelut 39 h.
Sisällön jaksotus
1. Kestävän matkailun periaatteet
2. Vastuullisuus matkailussa
3. Vastuullisuusviestintä
Lisätietoja opiskelijoille
Verkkoluennot järjestetään Teamsissa. Luennot nauhoitetaan ja tallenne on katsottavissa jälkeenpäin.
Luentomateriaalit (esitysdiat ja tallenne) tallennetaan Moodleen kunkin luentoteeman alle.
Osallistuminen verkkoluennoille ei ole pakollista, mutta suotavaa.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija on suorittanut annetut tehtävät ja on osallistunut opintojaksoon. Opiskelija osaa määritellä kestävän matkailun keskeiset käsitteet. Opiskelija tuntee keskeiset kestävän matkailun sertifikaatit ja ohjelmat Suomessa ja globaalisti. Opiskelija ymmärtää matkailun vaikutukset ympäristöön ja yhteiskuntaan. Opiskelija ymmärtää kestävän liiketoiminnan periaatteet ja toimintamallit sekä tunnistaa ne käytännössä. Opiskelija osaa soveltaa tyydyttävästi uutta tietoa matkailuelinkeinon kehittämiseen ja osaa kehittää toimintamalleja matkailuyrityksille.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija on suorittanut annetut tehtävät hyvin ja on osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija osaa määritellä kestävän matkailun keskeiset käsitteet. Opiskelija tuntee keskeiset kestävän matkailun sertifikaatit ja ohjelmat Suomessa ja globaalisti. Opiskelija ymmärtää matkailun vaikutukset ympäristöön ja yhteiskuntaan. Opiskelija tunnistaa kestävän liiketoiminnan periaatteet ja toimintamallit sekä osaa soveltaa niitä käytännössä. Opiskelija osaa soveltaa uutta tietoa matkailuelinkeinon kehittämiseen ja osaa kehittää uusia toimintamalleja matkailuyrityksille.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija on suorittanut annetut tehtävät kiitettävästi ja on osallistunut aktiivisesti ja rakentavasti opintojaksoon. Opiskelija osaa määritellä kestävän matkailun keskeiset käsitteet. Opiskelija tuntee keskeiset kestävän matkailun sertifikaatit ja ohjelmat Suomessa ja globaalisti. Opiskelija ymmärtää matkailun vaikutukset ympäristöön ja yhteiskuntaan. Opiskelija ymmärtää kestävän liiketoiminnan periaatteet ja toimintamallit, osaa kriittisesti tarkastella niitä sekä soveltaa niitä käytäntöön. Opiskelija osaa soveltaa uutta tietoa matkailuelinkeinon kehittämiseen ja osaa kehittää uusia toimintamalleja matkailuyrityksille.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Ennakkotehtävä, oppimistehtävä ja itsearviointi. Opintojakson arviointi perustuu oppimistehtävään (hyl., 1-5).
Esitietovaatimukset
Matkailu globaalina ilmiönä
Lisätiedot
jenny.janhunen@seamk.fi