Ruokatuotantoprosessit (5 op)
Toteutuksen tunnus: CA00CY38-3003
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
13.11.2023 - 17.01.2024
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
-
08.01.2024 - 28.04.2024
Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Toimipiste
- SeAMK Seinäjoki, Frami
- Opetuskielet
- suomi
- Koulutus
- Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut
- Opettajat
- Eliisa Ylinen
- Ryhmät
-
RESTO22Restonomi (AMK)
-
MRESTO23Restonomi (AMK), monimuotototeutus
- Opintojakso
- CA00CY38
Arviointiasteikko
1-5
Tavoitteet
Opiskelija osaa kehittää ruokatuotantoprosesseja hyödyntäen eri tuotantomenetelmiä ja uusinta teknologiaa sekä osaa selittää ja perustella kuinka eri tuotantotavat vaikuttavat tuotteiden loppulaatuun. Opiskelija osaa arvioida ja vertailla eri tuotantomenetelmien vaikutusta elintarvikkeiden aistittavaan, hygieeniseen ja ravitsemukselliseen laatuun. Opiskelija osaa tulkita ja analysoida tuotantoprosessien energia- ja kustannustehokkuutta laite- ja prosessitasolla, sekä soveltaa tietoa mm. tuotannonsuunnittelussa ja tuotekehitystyössä.
Sisältö
Ruokatuotantotavat (cook and hold/serve, cook and chill, cook cold, hot fill, sous vide) ja laiteteknologia
Tuotantotapojen vaikutus ruoan aistittavaan, hygieeniseen ja ravitsemukselliseen laatuun
Energiankulutuksen mittaaminen laite- ja prosessitasolla, tuotantotapojen kustannusvaikutusten arviointimenetelmät
Oppimateriaalit
Ilmoitetaan opintojakson alussa.
Opetusmenetelmät
Luennot, harjoitukset ja kehittämistehtävät.
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
Kehittämistehtävällä mahdollisesti toimeksiantaja.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Opintojakso mahdollista opinnollistaa.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Opiskelijan kokonaistyömäärä 135 h
kontaktiopetus 24 h
itsenäinen opiskelu 111 h
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelijaa tietää kuinka ruokaa valmistetaan eri tuotantotavoilla uusinta teknologiaa hyödyntäen ja osaa selittää kuinka eri tuotantotavat vaikuttavat tuotteiden loppulaatuun. Opiskelija tunnistaa eri tuotantotapojen vaikutuksen elintarvikkeiden aistittavaan, hygieeniseen ja ravitsemukselliseen laatuun. Opiskelija osaa esitellä tuotantoprosessien energia- ja kustannustehokkuutta laite- ja prosessitasolla, sekä hyödyntää tietoa mm. tuotannonsuunnittelussa ja tuotekehitystyössä.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelijaa osaa valmistaa ruokaa eri tuotantotavoilla uusinta teknologiaa hyödyntäen ja osaa selittää kuinka eri tuotantotavat vaikututtavat tuotteiden loppulaatuun. Opiskelija osaa arvioida eri tuotantotapojen vaikutusta elintarvikkeiden aistittavaan, hygieeniseen ja ravitsemukselliseen laatuun. Opiskelija osaa tulkita ja analysoida tuotantoprosessien energia- ja kustannustehokkuutta laite- ja prosessitasolla, sekä soveltaa tietoa mm. tuotannonsuunnittelussa ja tuotekehitystyössä.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelijaa osaa kehittää ruokatuotantoprosesseja hyödyntäen eri tuotantotapoja ja uusinta teknologiaa sekä osaa selittää ja perustella kuinka eri tuotantotavat vaikuttavat tuotteiden loppulaatuun. Opiskelija osaa arvioida ja vertailla eri tuotantotapojen vaikutusta elintarvikkeiden aistittavaan, hygieeniseen ja ravitsemukselliseen laatuun. Opiskelija osaa tulkita ja analysoida tuotantoprosessien energia- ja kustannustehokkuutta laite- ja prosessitasolla, sekä soveltaa tietoa mm. tuotannonsuunnittelussa ja tuotekehitystyössä.
Esitietovaatimukset
Ruokapalvelujen tuottaminen
Elintarvikkeet ja ravitsemus