Basics of food safety management (4 op)
Toteutuksen tunnus: 8L00DM07-3002
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
13.11.2023 - 17.01.2024
Ajoitus
08.01.2024 - 31.05.2024
Laajuus
4 op
Yksikkö
VANHENNETTU SeAMK Bio- ja elintarviketekniikka sekä restonomi
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Englanti
Tutkinto-ohjelma
- Bachelor of Engineering, Agri-food Engineering
Opettaja
- Gun Wirtanen
Opiskelijaryhmät
-
AFE23Bachelor of Engineering, Agri-Food Engineering , full time studies
Tavoitteet
The students can
- describe the fundamentals in management of food safety in the food industry.
- indentify food safety management in the feed chain.
- use and apply food safety concepts in describing example products.
Sisältö
- fundamentals in management of food safety in the industrial setting: challenges and outlook of the 21st century
- management of safety in the feed chain
- naturally occurring toxicants of plant origin
- allergens
- fruits and vegetables (including herbs)
- coffee, cocoa and derived products (e.g. chocolate)
- honey, confectionery and bakery products
- edible nuts, oilseeds and legumes
- oils and fats.
Aika ja paikka
orientation lecture and literature exam
Oppimateriaalit
Motarjemi, Y, & Lelieveld, H. (2014). Food Safety Management - A Practical Guide for the Food Industry. Elsevier. Retrieved from
https://app.knovel.com/hotlink/toc/id:kpFSMAPGF1/food-safety-management/food-safety-management
Kurssikirjallisuuteen sisältyy myös asetukset (EY) 852/2004 (the latest updated consolidated version of the food hygiene law) ja (EU) 2021/382 (legislation on allergens and food safety culture). Asetukset ovat saatavilla https://eur-lex.europa.eu/. Käyttäkää englannikieliset versiot. Tenttikysymykset ovat englanninkielellä ja vastaukset pitää antaa englanniksi.
Opetusmenetelmät
Intro ja tentti lähiopetuksena. Kirjallisuustentti, jossa kysymykset ovat englanniksi
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
-
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Tarkistakaa tenttiajankohdat kurssin Moodle-sivusta ja Peppi-kalenterista.
Kansainvälisyys
Kurssi on osaa Agri-Food Engineering opetusohjelmaa. Kurssi on myös saatavilla BiEli-opiskelijoille. Tentti suoritetaan englanniksi.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Kirjallisuustentti
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
The student can explain the basic principles of food safety management. Student can describe these concepts satisfactorily and is familiar with practical applications.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
The student has the basic command of the theoretical foundations food safety management, and is able to describe them well. The student has the good command of the practical applications.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
The student can clearly describe structures of food safety management. She/he has the excellent command of practical applications of food safety management.