Kestävä kehitys palvelutuotannossa (3 op)
Toteutuksen tunnus: CA00DA70-3003
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
13.11.2023 - 17.01.2024
Ajoitus
22.01.2024 - 25.02.2024
Laajuus
3 op
Virtuaaliosuus (op)
3 op
Yksikkö
VANHENNETTU SeAMK Bio- ja elintarviketekniikka sekä restonomi
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Restonomi (AMK)
Opettaja
- Kirta Nieminen
Opiskelijaryhmät
-
RESTO23Restonomi (AMK), Päivätoteutus
Tavoitteet
Opiskelija osaa selittää, mitä tarkoitetaan kestävän kehityksen mukaisella toiminnalla. Opiskelija osaa kehittää ruokapalvelujen toiminnan laatua ekologisesti, taloudellisesti, sosiaalisesti ja kulttuurisesti kestäväksi. Opiskelija osaa suunnitella ilmastokestäviä ja vastuullisia ruokapalveluja, sekä edistää niiden hiilineutraaliutta. Opiskelija osaa määritellä, mitä ruokahävikki on sekä analysoida ruokahävikin syntyyn liittyviä syitä ja kehittää ruokapalvelujen hävikinhallintaa. Opiskelija saa valmiudet osallistaa asiakkaat vastuullisuustyöhön sekä työkaluja ruokapalveluiden vastuullisuussuunnitelman laatimiseen.
Sisältö
Kestävä kehitys ammattikeittiössä
Vastuulliset elintarvike-, käyttötavara- ja palveluhankinnat
Kestävä ateria- ja ruokalistasuunnittelu ja hiilijalanjäljen arviointi
Ruokahävikki ammattikeittiössä
Kestävä jätteiden kierrätys ja lajittelu
Kestävä puhtaanapito
Energiatehokkuus ammattikeittiössä
Ruokapalvelujen vastuullisuussuunnitelma
Oppimateriaalit
Ilmoitetaan opintojakson alkaessa
Opetusmenetelmät
Luennot, osaamistestit ja essee
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Opinnollistaminen
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Opiskelijan työmäärä yhteensä 81 h, josta itsenäistä opiskelua 65 h ja hybridiopetusta 16 h
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija osaa määritellä kestävän kehityksen käsitteen sisällön ja osaa kehittää ammattikeittiön toiminnan laatua ekologisesti, taloudellisesti, sosiaalisesti ja kulttuurisesti kestäväksi. Opiskelija osaa selittää, mitä osaamista tarvitaan, kun suunnitellaan ja kehitetään ilmastokestäviä ja vastuullisia ruokapalveluja. Opiskelija osaa antaa esimerkkejä, kuinka hiilineutraaliutta edistetään.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija tuntee kestävän kehityksen käsitteen sisällön ja osaa kehittää ammattikeittiön toiminnan laatua ekologisesti, taloudellisesti, sosiaalisesti ja kulttuurisesti kestäväksi. Opiskelijalla on hyvät valmiudet suunnitella ja kehittää ilmastokestäviä ja vastuullisia ruokapalveluja sekä edistää niiden hiilineutraaliutta yhdessä asiakkaiden kanssa.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija osaa selittää kestävän kehityksen käsitteen sisällön ja kehittää ammattikeittiön toiminnan laatua ekologisesti, taloudellisesti, sosiaalisesti ja kulttuurisesti kestäväksi. Opiskelijalla on erinomaiset valmiudet suunnitella ja kehittää ilmastokestäviä ja vastuullisia ruokapalveluja sekä edistää niiden hiilineutraaliutta yhdessä asiakkaiden kanssa.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Osaamistestit, essee ja aktiivinen osallistuminen