Siirry suoraan sisältöön

Kestävä kehitys palvelutuotannossa (3 op)

Toteutuksen tunnus: CA00DA70-3003

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
13.11.2023 - 17.01.2024
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
22.01.2024 - 25.02.2024
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
3 op
Lähiosuus
0 op
Virtuaaliosuus
3 op
Toteutustapa
Etäopetus
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
suomi
Koulutus
Restonomi (AMK)
Opettajat
Kirta Nieminen
Ryhmät
RESTO23
Restonomi (AMK), Päivätoteutus
Opintojakso
CA00DA70

Arviointiasteikko

1-5

Tavoitteet

Opiskelija osaa selittää, mitä tarkoitetaan kestävän kehityksen mukaisella toiminnalla. Opiskelija osaa kehittää ruokapalvelujen toiminnan laatua ekologisesti, taloudellisesti, sosiaalisesti ja kulttuurisesti kestäväksi. Opiskelija osaa suunnitella ilmastokestäviä ja vastuullisia ruokapalveluja, sekä edistää niiden hiilineutraaliutta. Opiskelija osaa määritellä, mitä ruokahävikki on sekä analysoida ruokahävikin syntyyn liittyviä syitä ja kehittää ruokapalvelujen hävikinhallintaa. Opiskelija saa valmiudet osallistaa asiakkaat vastuullisuustyöhön sekä työkaluja ruokapalveluiden vastuullisuussuunnitelman laatimiseen.

Sisältö

Kestävä kehitys ammattikeittiössä
Vastuulliset elintarvike-, käyttötavara- ja palveluhankinnat
Kestävä ateria- ja ruokalistasuunnittelu ja hiilijalanjäljen arviointi
Ruokahävikki ammattikeittiössä
Kestävä jätteiden kierrätys ja lajittelu
Kestävä puhtaanapito
Energiatehokkuus ammattikeittiössä
Ruokapalvelujen vastuullisuussuunnitelma

Oppimateriaalit

Ilmoitetaan opintojakson alkaessa

Opetusmenetelmät

Luennot, osaamistestit ja essee

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Opinnollistaminen

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Opiskelijan työmäärä yhteensä 81 h, josta itsenäistä opiskelua 65 h ja hybridiopetusta 16 h

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija osaa määritellä kestävän kehityksen käsitteen sisällön ja osaa kehittää ammattikeittiön toiminnan laatua ekologisesti, taloudellisesti, sosiaalisesti ja kulttuurisesti kestäväksi. Opiskelija osaa selittää, mitä osaamista tarvitaan, kun suunnitellaan ja kehitetään ilmastokestäviä ja vastuullisia ruokapalveluja. Opiskelija osaa antaa esimerkkejä, kuinka hiilineutraaliutta edistetään.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija tuntee kestävän kehityksen käsitteen sisällön ja osaa kehittää ammattikeittiön toiminnan laatua ekologisesti, taloudellisesti, sosiaalisesti ja kulttuurisesti kestäväksi. Opiskelijalla on hyvät valmiudet suunnitella ja kehittää ilmastokestäviä ja vastuullisia ruokapalveluja sekä edistää niiden hiilineutraaliutta yhdessä asiakkaiden kanssa.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa selittää kestävän kehityksen käsitteen sisällön ja kehittää ammattikeittiön toiminnan laatua ekologisesti, taloudellisesti, sosiaalisesti ja kulttuurisesti kestäväksi. Opiskelijalla on erinomaiset valmiudet suunnitella ja kehittää ilmastokestäviä ja vastuullisia ruokapalveluja sekä edistää niiden hiilineutraaliutta yhdessä asiakkaiden kanssa.

Siirry alkuun