Siirry suoraan sisältöön

Elintarviketeknologia (10 op)

Toteutuksen tunnus: 8B00CX58-3002

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
13.11.2023 - 17.01.2024
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
08.01.2024 - 28.04.2024
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
10 op
Lähiosuus
10 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
suomi
Koulutus
Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Opettajat
Merja Saari
Merja Kyntäjä
Matti-Pekka Pasto
Ryhmät
BIELI22
Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Opintojakso
8B00CX58

Arviointiasteikko

1-5

Tavoitteet

Opiskelija osaa määritellä maito-, liha-, vilja- ja kasvistuotteiden erityispiirteet raaka-aineena ja eri komponenttien hyödyntämismahdollisuudet.
Opiskelija osaa määritellä keskeiset maito-, liha-, vilja- ja kasvistuotteiden valmistusmenetelmät.

Sisältö

Raaka-aineiden koostumus ja laatutekijät
Hapanmaitovalmisteiden, jäätelön, juustojen, voin ja levitteiden valmistus
Teurastuksen, leikkaamon, lihankäsittelyn ja lihatuotteiden valmistuksen perusprosessit
Myllytys, yleiset leivontaprosessit, viljapohjaiset rehut
Kasvisten erilaiset käsittelytavat

Oppimateriaalit

Bylund, G. (2022). Dairy Processing Handbook. Tetra Pak. https://dairyprocessinghandbook.tetrapak.com/
Jongen, W.. (2002). Fruit and Vegetable Processing - Improving Quality.
Salovaara, H., Ignatius, A., Jussila, A., Hurri-Martikainen, M. (2017). Leivonnan teknologia: Ruokaleipä. Suomen Leipuriliitto ry.
Puolanne, E. (2019). Elintarvikkeet ja niiden valmistusprosessit: liha ja lihavalmisteet
Opettajan materiaali

Opetusmenetelmät

Luennot
Verkko-opetus

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Kirjatentti

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Työmäärä yhteensä: 270 h
- mistä työjärjestyksessä olevaa opiskelua: 100 h
- mistä itsenäistä opiskelua: 170 h

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija on esittänyt hyväksytysti annetut tehtävät/osiot. Opiskelija tuntee ja hallitsee tyydyttävässä määrin aiheeseen liittyvät ilmiöt, peruskäsitteet ja menetelmät.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija on esittänyt hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee aiheeseen liittyvät ilmiöt, peruskäsitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Opiskelija kykenee yhdistämään oppimansa aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija on esittänyt hyväksytysti annetut harjoitustyöt ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee elintarviketeknologiaan liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä osaa soveltaa niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Opiskelija on osoittanut kykyä luoda aihepiirin puitteissa uusia merkityksiä ja ajatuksia aiemmin oppimaansa.

Esitietovaatimukset

Elintarvikemikrobiologia ja prosessihygienia
Elintarviketeknologian perusteet
Elintarvikekemia

Siirry alkuun