Kestävä ruokajärjestelmä (5 op)
Toteutuksen tunnus: 8B00CG67-3004
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
01.08.2022 - 30.11.2022
Ajoitus
15.08.2022 - 31.12.2022
Laajuus
5 op
Virtuaaliosuus (op)
5 op
Yksikkö
VANHENNETTU SeAMK Bio- ja elintarviketekniikka sekä restonomi
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Opettaja
- Jarmo Alarinta
- Margit Närvä
Vastuuhenkilö
Margit Närvä
Tavoitteet
Opintojakson tavoitteena on, että opiskelija perehtyy ruokahävikkiin ruokaketjun eri vaiheissa niin Suomessa kuin globaalisti, ruokatuotteessa käytettäviin pakkauksiin sekä elintarviketeollisuuden sivuvirtoihin. Opiskelija oppii näkemään globaalin ruokajärjestelmän kokonaisuutta ja arvioimaan sen kestävyyttä elinkaarianalyysillä.
Opiskelija saa valmiuksia ongelmaratkaisuun.
Sisältö
o Globaali ruokajärjestelmä
o Elinkaarianalyysi
o Ruokahävikin määritelmä
o Ruokahävikin syntymisen syyt ja vähentämiskeinot Suomessa ja globaalisti
o Ruokatuotteiden pakkaukset ja niiden ympäristövaikutukset
o Elintarviketeollisuuden sivuvirrat
Oppimateriaalit
Ilmoitetaan opintojakson alussa.
Opetusmenetelmät
Verkko-opetus. Itsenäinen perehtyminen opintomateriaaliin ja vastaaminen verkkotehtäviin. Ruoka- ja pakkaushävikin seurantatehtävä.
Vapaaehtoiset verkkotapaamiset
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Verkkotentin voi uusia verkossa opintojakson toteutusaikana.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Opiskelijan työmäärä 135 h.
Lisätietoja opiskelijoille
Opintojakso kuuluu ammattikorkeakoulujen CampusOnline -tarjontaan.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
x
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Hyväksytty suoritus edellyttää, että opiskelija suorittaa Moodle-tentit hyväksytysti ja palauttaa opintojakson harjoitustehtävät sovitussa aikataulussa.
Opiskelija ymmärtää ruokahävikin syntymisen taustatekijöitä ruokaketjun eri vaiheissa niin Suomessa kuin globaalisti. Opiskelija osaa analysoida ruokatuotteessa käytettävien pakkauksia kestävän kehityksen näkökulmasta. Opiskelija ymmärtää globaalin ruokajärjestelmän kokonaisuutta ja osaa arvioida sen kestävyyttä elinkaarianalyysillä.
Opiskelija tunnistaa elintarviketeollisuuden sivuvirtoja ja niiden hyödyntämismahdollisuuksia.