Kasvis- ja marjavalmisteet (5 op)
Toteutuksen tunnus: 8B00BT44-3003
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
14.11.2022 - 15.01.2023
Ajoitus
16.01.2023 - 28.05.2023
Laajuus
5 op
Yksikkö
VANHENNETTU SeAMK Bio- ja elintarviketekniikka sekä restonomi
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Opettaja
- Juuso Kumpulainen
- Ilmari Äijö
Vastuuhenkilö
Ilmari Äijö
Ajoitusryhmät
- Pitkämatka (Koko: 30. Avoin AMK: 0.)
- Seinäjoki (Koko: 30. Avoin AMK: 0.)
Opiskelijaryhmät
-
MBIELI21Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka, monimuotototeutus
Koulutusryhmat
- Pitkämatka
- Seinäjoki
Tavoitteet
Opiskelija osaa esitellä kasvisten (vihannekset, juurekset, marjat, hedelmät) ominaisuuksia. Opiskelija osaa selittää kasvisten käytön ominaisuuksia ja laatuun vaikuttavat tekijöitä valmisteissa. Opiskelija osaa soveltaa keskeisiä valmistusprosesseja ja osaa ratkaista sekä laatuun ja turvallisuuteen liittyviä tekijöitä.
Sisältö
- kasvikset elintarvikkeiden raaka-aineena
- kasvisten laatuun vaikuttavat tekijät
- kasvisten säilytysmenetelmät
- kasvisten prosessointitavat
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija osaa selittää kasvisten käytön, ominaisuudet, yleiset prosessointitavat ja säilytysmenetelmät tyydyttävästi.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija osaa selittää kasvisten käytön, ominaisuudet, yleiset prosessointitavat ja säilytysmenetelmät hyvin. Hän osaa yhdistää oppimaansa aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä.
.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija osaa selittää kasvisten käytön, ominaisuudet, yleiset prosessointitavat ja säilytysmenetelmät kiitettävästi. Hän osaa luoda aihepiirin puitteissa uusia merkityksiä sekä osoittaa innovatiivisuutta oppimaansa soveltaen.
Esitietovaatimukset
Elintarvikeprosessit