Tutkimus- ja kehittämistyö (3 op)
Toteutuksen tunnus: 8B00BI29-3006
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
14.11.2022 - 15.01.2023
Ajoitus
16.01.2023 - 02.04.2023
Laajuus
3 op
Yksikkö
VANHENNETTU SeAMK Bio- ja elintarviketekniikka sekä restonomi
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Opettaja
- Anu Latva-Reinikka
- Sari Rimpelä
- Margit Närvä
Opiskelijaryhmät
-
MBIELI21Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka, monimuotototeutus
Tavoitteet
Opiskelija osaa soveltaa erilaisia tutkimusmenetelmiä. Opiskelija osaa hakea tietoa ja kykenee kriittiseen tiedon arviointiin. Opiskelija osaa tulkita tilastoja ja niitä kuvaavia tunnuslukuja. Hän osaa hankkia ja analysoida tilastollista tutkimusaineistoa. Opiskelija tuntee opinnäytetyöprosessin ja hän osaa tehdä opinnäytetyösuunnitelman.
Sisältö
- tiedohaku, tiedon arviointi, käyttö ja soveltaminen
- tilastomatematiikka
- määrällisen tutkimusaineiston hankinta, kuvaaminen ja analysointi
- opinnäytetyöprosessi
- opinnäytetyösuunnitelma
Oppimateriaalit
Hirsjärvi, S., Remes, P. & Sajavaara, P. 2009. Tutki ja kirjoita. 15. uud. p. Helsinki: Tammi.
Muu opettajan mainitsema materiaali
Opetusmenetelmät
Luennot
Harjoitukset
Ryhmässä tehtävä harjoitustyö
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Opiskelijan työmäärä yhteensä 80h, josta
-ohjattua opetusta 26 h
- itsenäistä, pienryhmässä tapahtuvaa opiskelua 54 h
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Opiskelija osallistuu aktiivisesti lähiopetukseen ja palauttaa annetut tehtävät hyväksytysti. Opiskelija osaa hakea tietoa ja arvioida sitä kriittisesti. Opiskelija osaa tilastomatematiikan peruskäsitteet. Opiskelija osaa hankkia, kuvata ja analysoida määrällisen tutkimusaineiston. Opiskelija tuntee opinnäytetyöprosessin ja osaa tehdä tutkimussuunnitelman.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Aktiivinen osallistuminen lähiopetukseen
Harjoitukset
Ryhmässä tehtävä harjoitustyö
Esitietovaatimukset
Tutkimus- ja kehittämistyön perusteet 2 op
Projektitoiminnan perusteet 3 op