Siirry suoraan sisältöön

Mekanismien kinematiikka (2 op)

Toteutuksen tunnus: KL25AB40101-3006

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

14.11.2022 - 22.02.2023

Ajoitus

06.03.2023 - 30.04.2023

Laajuus

2 op

Yksikkö

SeAMK Automaatio- ja tietotekniikka

Toimipiste

SeAMK Seinäjoki, Frami

Opetuskielet

  • Suomi

Tutkinto-ohjelma

  • Insinööri (AMK), Automaatiotekniikka

Opettaja

  • Jouni Björkman

Opiskelijaryhmät

  • AUTE21KA
    Insinööri (AMK), Automaatiotekniikka

Tavoitteet

Opiskelija hallitsee kurssin suoritettuaan mekanismien liikeanalyysin suorittamiseen tarvittavat tiedot ja osaa soveltaa niitä käytäntöön.

Sisältö

Kinematiikan ja kinetiikan perusteet. Suoraviivainen ja käyräviivainen liike, liikeyhtälöt. Energia- aja impulssilauseet, voiman ja momentin impulssi, impulssimonmentti. Mekanismityypit ja graafisen liikeanalyysin perusteet.

Oppimateriaalit

Opettajan jakama tai osoittama materiaali

Opetusmenetelmät

Luennot, harjoitukset, itsenäinen opiskelu

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Ei

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Ei

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Kurssiin sisältyy 24 h lähiopetusta sekä 30 h itsenäistä työskentelyä

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija tuntee ja hallitsee tyydyttävässä määrin mekaniikan peruskäsitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä tavanomaisten ongelmien ratkaisemisessa. Opiskelija osaa mallintaa liikkuvan mekanismin käyttäen digitaalisia suunnitteluohjelmistoja.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija tuntee hyvin mekaniikkaan liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä erityyppisten ongelmien ratkaisemisessa. Hän kykenee yhdistämään oppimaansa aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä. Opiskelija osaa mallintaa liikkuvan mekanismin käyttäen digitaalisia suunnitteluohjelmistoja. Lisäksi hän osaa analysoida mekanismia analysointityökaluilla.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija tuntee kiitettävästi mekaniikkaan liittyvät käsitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä monipuolisesti erityyppisten kysymysten ja ongelmien ratkaisemisessa. Hän on osoittanut kykyä luoda aihepiirin puitteissa uusia merkityksiä sekä osoittaa innovatiivisuutta oppimaansa soveltaen. Opiskelija hallitsee kurssin suoritettuaan mekanismien liikeanalyysin suorittamiseen tarvittavat tiedot ja osaa soveltaa niitä käytäntöön. Opiskelija osaa mallintaa liikkuvan mekanismin käyttäen digitaalisia suunnitteluohjelmistoja. Lisäksi hän osaa analysoida mekanismia analysointityökaluilla. Opiskelija osaa myös rakenteen optimoinnin analyysiin perustuen

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Kirjallinen tentti

Esitietovaatimukset

Ei tarvita